Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
18.03.2020
16:16
18. marec 2020
Foto: ePosavje.com
Kot je povedala Vladimira Tomšič, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica, je zdaj po Sloveniji vzpostavljenih 30 vstopnih točk za okužene z virusom COVID-19. Ena od teh točk je tudi v Sevnici.

30 vstopnih točk, ena od teh tudi v Sevnici

SEVNICA Poleg brežiške vstopne točke pred Urgentnim centrom je zdaj ta status dobila tudi Sevnica. "To odredbo smo skupaj s protokoli obravnave pacientov prejeli v torek okoli 16. ure," je povedala direktorica sevniškega zdravstvenega doma. Ob tem je dodala, da se brisov in diagnostničnih testiranj na okužbo z virusom COVID-19 ne opravlja več pri asimptomatskih bolnikih in pri bolnikih z blagim potekom bolezni. "Vsi pacienti z znaki akutno okužbe dihal se smatrajo, da imajo lahko okužbo z virusom," je izpostavila bistveno novost. Kakor je dodala, vse aktivnosti prilagajajo temu.

Otroke bodo pregledovali pediatri

"Ločene poti obravnave"

"Za obravnavo pacientov moramo ločiti poti obravnave, kjer lahko zagotovimo ustrezno zaščito zdravstvenih delavcev in ostalih pacientov. Vstopna točka bo od sedaj naprej v garaži Zdravstvenega doma. Okoli doma so poti označili s puščaicami. Izpraznili smo kletne prostore. In ko vstopite levo, bo oddelek za pregled otrok. Zaenkrat se usklajujemo z vodstvom krškega in brežiškega zdravstvenega doma in želimo si, da bi naše otroke po priporočilih pregledovali pediatri. Zato usmerjamo vse sile v to, da vzpostavimo za naše otroke posebna ambulanta, kjer bodo pregledani od 7. do 20. ure v ambulanti za COVID," dodaja direktorica.

V Sevnici še brez okužbe. Naj tako ostane čim dlje!

Zjutraj se je sicer sestal razširjen štab Civilne zaščite Občine Brežice

Zjutraj se je sicer v Zdravstvenem domu Sevnica sestal razširjen štab Civilne zaščite Občine Sevnica. Kot so sporočili iz Občine Sevnica, so po pregledu aktivnosti in dogovorov predstavili postopek obravnave pacientov s sumom na okužbo. V občini Sevnica okužbe še ni, vse uporabnike zdravstvenih storitev pa naprošajo, da v primeru stika, suma ali prisotnosti znakov okužbe s koronavirusom, ne vstopate v prostore zdravstvenega doma in ostalih zdravstvenih ustanov.

Prvi stik vzpostavite po telefonu

Prvi stik z zdravnikom v Zdravstvenem domu Sevnica vzpostavite telefonsko na telefonski številki 07 81 61 500, kjer boste dobili nadaljnja navodila. Vstop potencialno bolnih ali bolnih oseb v zdravstveno ustanovo pomeni visoko tveganje za okužbo za vse ostale prisotne, paciente in zdravstveno osebje.

Zdravstvene službe so pripravljene

"Zdravstvene službe v občini Sevnica so zelo dobro in ustrezno pripravljene. Obveznost vsakega izmed nas je, da ravnamo odgovorno in se vedemo samozaščitno ter s tem preprečimo pojav okužbe v občini Sevnica in njeno širjenje," pravijo na Občini Sevnica.

(bš)

koronavirus
sevnica
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja