Skip to main content
Torek, 28. november 2023
16.10.2020
10:54
Krško, korona info, 2020
Foto: arhiv ePosavje
Občanke in občani občine Krško lahko več informacij v zvezi z ukrepi omejitve širjenja virusa SARS-CoV-2 dobijo na spodnjih kontaktnih naslovih.

COVID-19: Informacije za občanke in občane občine Krško

"Kot skupnost smo močni samo, če sodelujemo in se medsebojno spoštujemo"

KRŠKO Kot pravijo na Občini Krško, lahko občanke in občani za vse informacije z epidemijo in ukrepih omejitve širjenja novega koronavirusa na območju občine Krško vsak dan med 6. in 16. uro pokličejo na telefonsko številko 07 49 81 329, kjer bodo dobili splošne informacije v zvezi z epidemijo in ukrepi. Lahko pišejo tudi na elektronski naslov oscz.krsko@krsko.si.

Kontaktne številke za informacije in pomoč

Pomoč občanom v stiski na telefonski številki 07 29 27 041 in 031 441 999 vsak delovnik med 7. in 15. uro zagotavljajo na Centru za socialno delo Posavje za obolele v domači oskrbi in brez možnosti za lastno oskrbo s hrano, zdravil in ostalimi nujnimi potrebščinami. Pomoč izvaja Center za socialno delo Posavje, Enota Krško, ki bo po potrebi koordinirala delo Območnega združenja Rdečega križa Krško in prostovoljcev humanitarnih organizacij. Na telefonski številki 041 730 192 pa so med 8. in 15.30 dosegljivi tudi predstavniki Območnega združenja Rdečega križa Krško.

"Pomagajte po svojih močeh pri skrbi in oskrbi za svoje bližnje"

"V pomladnih mesecih smo bili skupaj uspešni pri zajezitvi širjenja okužb s COVID-19. Pred nami je novo negotovo obdobje in z upoštevanjem strokovnih priporočil ter natančnim izvajanjem zaščitnih ukrepov bomo prebrodili tudi ta jesenski val širjenja okužb. Karkoli nam bodo prinesli naslednji meseci, se moramo zavedati, da smo kot skupnost močni samo, če sodelujemo in se medsebojno spoštujemo. Poskrbeti moramo za najbolj ranljive skupine in tiste, ki bodo pomoči potrebni, zato vas prosim, da po svojih močeh pomagate pri skrbi in oskrbi za svoje bližnje. Hvala vsem za veliko mero solidarnosti in nesebične pomoči sočloveku," je ob tem sporočil krški župan Miran Stanko.

(eP)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja