Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
21.10.2020
08:27
Tomaž Pohle, Pizzeria Fontana
Foto: ePosavje.com
Od sobote je v rdečih regijah z najslabšo epidemiološko sliko prepovedano ponujanje hrane in opravljanje gostinske dejavnosti v lokalih. Govorili smo s Tomažem Pohletom iz Pizzerie Fontana.

"Nekaj natakarjev bomo vključili v dostavo, nekaj jih bo verjetno šlo na čakanje"

"Kljub dostavi smo padli na 30% prometa"

KRŠKO Z razglasitvijo rdeče regije od sobote naprej kratko znova potegnili tudi gostinci. "Z dostavo normalno delamo kot prej in glede na to, da so lokali zaprti, se je dostava malo povečala. Vseeno smo padli na 30% prometa," nam je povedal Tomaž Pohle iz Pizzerie Fontana.

Brez dela tudi 12 študentov

Nekaj natakarjev bodo vključili v dostavo, "a mislim, da ne bodo mogli doseči polovičnega delovnega časa in verjetno jih bo nekaj šlo na čakanje." V Fontani imajo 16 zaposlenih, na čakanje jih bo šlo predvidoma šest, brez dela pa bo ostalo tudi 12 študentov.

"Sami si bomo morali pomagati, kolikor si bomo"

"Upam, da bomo z dostavo naredili vsaj toliko, da bomo pokrili stroške in zaposlene"

"Od države bo verjetno še slabše, kot je bilo. Sami si bomo morali pomagati, kolikor si bomo. Upam, da bomo z dostavo naredili vsaj toliko, da bomo pokrili stroške in zaposlene," ob tem dodaja Pohle. "Nadomestilo za čakanje je obljubljeno. Upam, da bo vsaj to ali pa vsaj polovični delovni čas."

"Verjetno bo malo drugačna situacija, kot je bila spomladi"

"Ne vemo, koliko časa bo trajalo"

Sogovornik pravi, da so spomladi in poleti zelo dobro delali in pokrili izgubo za nazaj. "Ko bo slabše vreme, slabše razpoloženje, ne vemo, koliko časa bo trajalo. Verjetno bo malo drugačna situacija, kot je bila spomladi. Do zaprtja je bil soliden promet glede na lansko leto," nam je še povedal Pohle.

(eP)

koronavirus
krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja