Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
24.10.2020
20:22
Dom starejših občanov Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Po sobotnih podatkih imajo v Domu upokojencev Brežice med stanovalci 61 potrjenih primerov, 12 sodelavk je v samoizolaciji, opozarjajo pa na velik kadrovski izpad.

61 okužb med stanovalci, med zaposlenimi se je situacija umirila

12 sodelavk v samoizolaciji, nekaj zaposlenih na bolniškem staležu

BREŽICE V Domu upokojencev Brežice so dobili rezultate zadnjih testiranj, ki so potrdili nove okužbe med stanovalci. V soboto, 24. oktobra, je tako 61 stanovalcev, ki imajo potrjeno okužbo s Covid -19. "Pri zaposlenih se do tega trenutka situacija umirila. Poleg sodelavk, ki so pozitivne na Covid-19, je nekaj sodelavk in sodelavcev zaradi zdravstvenih težav na bolniškem staležu, 12 sodelavk pa je v samoizolaciji. Velik kadrovski izpad je izredno težko nadomestiti, skoraj nemogoče," dodajajo v sporočilu.

Za stanovalce je dobro poskrbljeno

Zaposleni v izrednih razmerah dela opravljaoj že več kot 10 dni

V domu pravijo, da je za stanovalce in stanovalke dobro poskrbljeno. "Vse moči so usmerjene v preprečevanje širjenja virusa, v potrebno skrb za bolne in ohranitev zdravja. Domska zdravnica nenehno spremlja zdravstveno stanje in ukrepa glede na potrebe. Zaposleni opravljajo svoje delo v izrednih razmerah že več kot 10 dni. Vse službe so prekomerno obremenjene in vpete v praktično vsa opravila v domu, na 12-urnem delavniku, kar je izredno zahtevno in utrujajoče. Poklon celemu kolektivu za požrtvovalno delo v teh dneh," je še zapisala direktorica Darja Cizelj.

V domu pozivajo za pomoč študente in prostovoljce

"Situacija je zelo nepredvidljiva, zato praktično ne vemo, kaj nas čaka jutri."

Ker je situacija zelo nepredvidljiva in "praktično ne vemo, kaj na časa jutri," v domu iščejo nove rešitve, se povezujejo z ustanovami in iščejo pomoč. "Na tem mestu pozivamo in prosimo za pomoč študente, prostovoljce, ki ste nam pripravljeni pomagati, da se nam pridružite. Kontaktirajte prosim vodjo, mag. Valentino Vuk," dodaja direktorica.

Zahvala šoli in vsem sodelavcem

V domu se zahvaljujejo Osnovni šoli Brežice za pripravo obrokov za stanovalce ter vsem sodelavkam in sodelavcem enot Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca in Doma upokojencev Sevnica, ki pomagajo in opravljajo vse, kar je potrebno v tej situaciji.

(eP)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam