Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 30. marec 2023
08.10.2020
13:44
Pogovor z Urško Erjavec
Foto: ePosavje.com
Po šestih potrjenih primerih s ponedeljkovega testiranja v Krškem je v torek na največji osnovni šoli v občini, na OŠ Jurija Dalmatina Krško, pri pouku manjkalo nekaj učencev.

Več učencev krške osnovne šole v samoizolaciji

Učenci v zadnjih dneh v tveganem stiku

KRŠKO Kot je zapisala ravnateljica OŠ Jurija Dalmatina Krško Valentina Gerjevič, so jim starši otrok sporočili, "da so imeli nekateri otroci naše šole v zadnjih dneh stik z osebo, ki je bila včeraj, v torek, 6. oktobra 2020,  potrjena na COVID – 19. Dogovorili smo se, da otroci danes (sreda) iz preventivnih razlogov ostanejo doma in počakajo na nadaljnja navodila."

Za učence, ki so bili prepoznani kot tisti v tveganem stiku, bo odrejena karantena

V dopoldanskem času jih je epidemiologinja z Nacionalnega inštitua za javno zdravje (NIJZ) obvestila, "da bodo za učence, ki so bili z dotično osebo v tesnem kontaktu oz. stiku, odrejene odločbe za karanteno."

"Učenci 3., 7. in 9. razreda"

Kakor dodajajo v obvestilu, so med njimi nekateri učenci 3., 7. in 9. razreda. "O odločbi za karanteno vas bodo uradno seznanili z NIJZ . V kolikor za vašega otroka ne boste prejeli uradnega obvestila o karanteni, pa je vaš otrok imel z osebo stik, vas prosimo, da nas o tem seznanite. Tajništvo šole (od 7.00 do 15.00): 07 49 11 300, tel. za nujne primere v času, ko šola ni odprta: 041 584 655 (ravnateljica)," še sporoča ravnateljica.

Koronainfo, 30. marec 2020

"Na šoli nimamo potrjene okužbe"

"Imamo le učence, ki bo bili v stiku z osebo, potrjeno na COVID"

"Če je bil otrok v tveganem stiku in obvestila o odrejeni karanteni niste dobili, naj otroci ostanejo doma"

Kot še pravijo, "dokler ne boste prejeli uradnega obvestila o odrejeni karanteni, pa ste prepričani, da je bil vaš otrok v tesnem stiku z omenjeno osebo, vas prosimo, da iz preventivnih razlogov ostane doma. O tem obvestite razrednika.

O poteku pouka otrok v karanteni bodo še obvestili

Na šoli sicer nimajo potrjene okužbe. "Imamo le učence, ki so bili v stiku z osebo, potrjeno na COVID in ni zaposlena na šoli," še pravi ravnateljica krške šole. Po naših informacijah je do okužbe prišlo pri verouku. S šole bodo, tako ravnateljica, o poteku pouka v času trajanja karantene nekaterih učencev starše še seznanili.

Koronavirus, 9. april 2020

V Posavju v torek devet novih potrjenih primerov

V Krškem šest, največ v enem dnevu

V Krškem so v sredo potrdili šest novih primerov okužbe s SARS-CoV-2, v Sevnici dva, še enega pa v Kostanjevici na Krki.

47 aktivno potrjenih primerov

Skupno število aktivno potrjenih primerov se je tako povečalo na 47 primerov - 21 primerov je v krški občini, 14 v sevniški, 7 v brežiški, trije v kostanjeviški občini in dva primera v Bistrici ob Sotli.

(bš)

koronavirus
krško
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja