Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
15.10.2020
22:46
Krško
Foto: arhiv ePosavje
V četrtkovem dopoldnevu smo se pogovarjali z direktorico Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško Janjo Starc. "Niso problem gostinski in frizerski saloni, problem je drugje," pravi sogovornica.

V prvi vrsti gostinski lokali, frizerski in kozmetični saloni

KRŠKO "Za pričakovati je ponovno omejevanje delovanja nekaterih dejavnosti, kot je bilo že v preteklih dneh govora. V prvi vrsti so to gostinski lokali, frizerski in kozmetični saloni, fitnes centri. Pač te storitvene dejavnosti, ki imajo neposreden stik z dejavnostmi," je ob tem povedala Janja Starc, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško.

"Absolutno proti ponovnemu zapiranju gospodarstva"

Niso problemi gostinski in frizerski saloni, ampak je problem drugje

"Obrtno-podjetniška zbornica je absolutno proti ponovnemu zapiranju gospodarstva, sploh pri teh ponudnikih storitev, ki so najbolj ranljivi," nam je ob tem povedala sogovornica. Tudi zato so pred nekaj dnevi podali apel Vladi Republike Slovenije naj tega ne stori. "Vemo, da se okužbe širijo drugje, ne v gostinskem lokalu, še manj pa v frizerskem salonu. To je res tako majhen prostor, mogoče 2-3 stranke in je zagotovljena zadostna razdalja. Niso problemi gostinski in frizerski saloni, ampak je problem drugje," je še dodala Janja Starc.

"Upamo, da do tega ne bo prišlo"

Nekateri gostinci obupani: "Če zapremo, verjetno ne bomo ponovno odpirali svojih dejavnosti"

Ob tem Janja Starc upa, da do ponovnega zapiranja gospodarstva ne bo prišlo. "Danes in včeraj smo prejeli številne klice gostincev in gostinskih lokalov. Nekateri so čisto obupani in če zaprejo, verjetno ne bodo ponovno odpirali svojih dejavnosti." Če bo do takšnega zaprtja prišlo, sogovornica pričakuje pomoč prizadetim tudi v obliki temeljnega dohodka. "Ta je v petem paketu za samozaposleno osebo predviden v višini 1100 evrov."

Katere vse ukrepe še zahtevajo?

Od drugih ukrepov sogovornica izpostavlja tudi zagotovitev plačila delavcem v obliki čakanja na delo in od doma, ki naj bi bilo 100% ter zagotovitev plačila najemnin ter drugih obveznosti. "To je naša zahteva. Ukrepi so sicer predvideni v petem protikoronskem paketu."

(bš)

krško
koronavirus
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja