Skip to main content
V Posavju 22° C Sreda, 10. avgust 2022
14.10.2020
14:50
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že o odprtju COVID oddelka v Splošni bolnišnici Brežice. V bolnišničnem časopisu so objavili še nekaj več informacij, ki jih povzemamo v nadaljevanju novice.

COVID oddelek z 10 posteljami je že pripravljen

Na oddelku lahko zagotovijo 15 postelj, lahko pa še kakšno dodatno

BREŽICE V Splošni bolnišnici Brežice pravijo, "da je na delu oddelka interne 2 je že pripravljen COVID oddelek z desetimi posteljami. Glede na potrebe prebivalstva lahko na oddelku zagotovimo 15 postelj, v skrajnem primeru, pa še kakšno dodatno."

COVID negovalni oddelek iz novomeške v brežiško bolnišnico

V Novem mestu bodo sprejemali paciente v akutno obravnavo

Na oddelku so zagotovili en monitor iz obstoječe sobe 6, ravno tako pa bodo na oddelku zagotovili en ventilator, ki ga bodo po potrebi uporabili do premestitve pacienta, ki bi potreboval intenzivno terapijo, v eno od drugih bolnišnic. "Glede sprejema COVID pacientov v obravnavo smo trenutno dogovorjeni s Splošno bolnišnico Novo mesto, da se iz njihove bolnišnice prestavi v našo bolnišnico COVID negovalni oddelek, paciente v akutno obravnavo pa bodo sprejemali oni. Na tak način je Splošna bolnišnica Novo mesto povečala število postelj za COVID paciente, ki potrebujejo zdravljenje, iz 10 na 20 postelj, to je za tistih 10 postelj, ki so jih do dogovora z našo bolnišnico namenjali COVID negovalni obravnavi."

Direktorica: "Ocenjujem, da je rešitev primerna"

Kot dodaja direktorica, "v Splošni bolnišnici Brežice, pri čemer mislim predvsem na število zdravnikov internega oddelka, pa tudi ob upoštevanju dejstva, da nimamo infektologa, ocenjujem, da je rešitev primerna."

Trenutno v bolnišnici ne bodo sprejemali akutnih COVID bolnikov

Če pa bo potrebno, bodo negovalni oddelek spremenili v akutni oddelek

Tako trenutno v Splošni bolnišnici Brežice ne bodo sprejemali akutnih bolnikov okuženih s COVID in jih zdravili, v kolikor pa se bodo potrebe za obravnavo COVID akutnih pacientov v Sloveniji povečevale, pa bodo sprejemali paciente, ki bodo potrebovali zdravljenje, tudi v brežiško bolnišnico. V takšnem primeru bodo COVID negovalni oddelek spremenili v COVID akutni oddelek.

Splošna bolnišnica Brežice

Kaj je COVID negovalni oddelek?

In komu je namenjen?

In komu bo namenjen COVID negovalni oddelek? Kakor dodajajo v bolnišnici, bo namenjen namestitvi pozitivnih asimptomatskih prebivalcev iz socialno - varstvenih zavodov (SVZ), ki jih po potrebi namestijo v bolnišnico do treh dni. "V tem času se mora dom, iz katerega prihajajo pacienti, organizirati tako, da bodo v lastnem objektu organizirali tudi rdečo cono. Takrat se začasno nameščeni pacienti na COVID oddelku bolnišnice vrnejo nazaj v domove. Seveda ni izključeno, da bodo tudi ti pacienti potrebovali zdravniško pomoč, zato moramo biti pripravljeni tudi na to."

Kdaj bodo paciente usmerili v Brežice, bo odvisno od širjenja okužb po socialno - varstvenih zavodih

Trenutno je, tako pišejo v hišnem časopisu, še nekaj prostih kapacitet v COVID NBO oddelku v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in Splošni bolnišnici Nova Gorica. "Ko bodo te kapacitete polne, bodo usmerjali paciente k nam. Kdaj se bo to zgodilo, bo odvisno od tega, kako se bodo širile okužbe v socialno - varstvenih zavodih," dodajajo.

(bš)

brežice
splošna bolnišnica brežice
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja