Skip to main content
Torek, 28. november 2023
17.10.2020
10:47
Dom starejših občanov Krško
Foto: ePosavje.com
O okužbi s SARS-CoV-2 pri eni od zaposlenih so bili v četrtkovem popoldnevu obveščeni tudi v Domu starejših občanov Krško.

Spremljanje situacije v Domu starejših občanov Krško

PETEK, 16. OKTOBER 2020

Dom starejših občanov Krško, oktober 2020

(16:18) Opravili 109 testov in prejeli rezultate: Vsi testi negativni!

V Domu starejših občanov Krško smo v četrtek zaradi okužbe pri zaposleni opravili 109 testov na covid. V petkovem popoldnevu so dobili obvestilo, da so vsi testi negativni. "Vsi smo si zelo oddahnili," pravi direktorica Nuša Masnik.

Testiranje bodo ponovili naslednjo sredo

Testiranje bodo ponovili naslednjo sredo, do takrat pa bodo ostali stanovalci v skupinah Rožmarin, Ajda in Nagelj v svojih skupinah. "Z njimi so naši zaposleni, trudimo se, da jim popestrimo dneve. Gledamo televizijo, in se družimo, naslednji teden bomo pekli kostanj. S svojci lahko kontaktirajo preko telefona ali videoklica. Ostali stanovalci se lahko prosto družijo po domu in okolici doma, poleg telefonov jim je na voljo tudi pogovor preko stekla," dodajajo v sporočilu.

"Počutimo se zdrave in smo veseli za vsak tak dan posebej"

Dom v skladu s tretjim svežnjem ukrepov oranžnega vladnega scenarija do nadaljnjega ostaja zaprt za izhode in obiske. Ob tem še sporočajo, "da se počutimo zdrave in smo veseli za vsak tak dan posebej."

(11:31) Že v četrtek vzeli 109 brisov

KRŠKO V Domu starejših občanov Krško so takoj vzpostavili kontakt z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve ter Zdravstvenim domo Krško in ostalimi pristojnimi za koordinacijo.

V domu so takoj uvedli potrebne ukrepe

V domu so takoj uvedli potrebne ukrepe, že v četrtek so vzeli bris 60 stanovalcem in 49 zaposlenim. "Brisi bodo prednostno pregledani v laboratoriju NLZOH Novo mesto," so sporočili iz Doma starejših občanov Krško.

"Počutimo se dobro, nihče ne kaže znakov okužb"

Kakor je še dodala direktorica Nuša Masnik, "se trenutno počutimo dobro, nihče izmed stanovalcev in zaposlenih ne kaže znakov okužb."

(bš)

koronavirus
krško

Pridružite se nam