Skip to main content
V Posavju 1.5° C Torek, 7. december 2021
07.09.2020
08:10
Potrjena okužba na Studencu, COVID-19
Grafika: ePosavje.com
V novo šolsko leto so z okužbo s COVID-19 vstopili na Šolskem centru Krško - Sevnica, v četrtek so okužbo potrdili tudi pri enem izmed učencev na OŠ Sava Kladnika Sevnica. Razred je v izolaciji.

Razred v izolaciji, prostore bodo razkužili, pouk poteka na daljavo

Pogovarjali smo se z ravnateljico OŠ Sava Kladnika Sevnica

SEVNICA Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je bilo v Posavju do četrtka zjutraj 28 aktivnih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. V novo šolsko leto so z okužbo s COVID-19 vstopili na Šolskem centru Krško - Sevnica, v četrtek so okužbo potrdili tudi pri enem izmed učencev na OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Dve potrjeni okužbi na Impoljci

V torek in sredo so sicer okužbo z virusom SARS-CoV-2 potrdili pri dveh zaposlenih v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca. Dom je od začetka tedna zaprt za obiskovalce, med stanovalci so opravili prvo testiranje in vsi testi so bili negativni.

Potrjena okužba na sevniški šoli, 16 otrok in učiteljica v izolaciji

Primer na podružnični šoli na Studencu

Kot je v petkovem jutru za ePosavje.com povedala ravnateljica OŠ Sava Kladnika Sevnica Mirjana Jelančič, so bili v četrtek obveščeni o okužbi z virusom SARS-CoV-2 pri enem izmed učencev.

"Ukrepi, ki jih izvajamo, skladni s protokolom"

O potrjenem primeru so obvestili pristojno ministrstvo, občino in starše učencev razreda. "Vsi ukrepi, ki jih izvajamo, so skladni z našim protokolom, ki je bil sprejet pred začetkom šolskega leta," nam je povedala ravnateljica. Na šoli med ukrepi v teh dneh ponovno izpostavljajo osveščanje otrok o primerni varnostni razdalji in nošenju mask.

"16 učencev je skupaj z učiteljico v 14-dnevni karanteni."

Danes bodo razkužili prostore šole na Studencu

Razred, v katerem je 16 učencev, je skupaj z učiteljico v 14-dnevni karanteni. Pouk v tem razredu bo do nadaljnjega potekal na daljavo, prostore na podružnični šoli na Studencu pa bodo danes še dodatno razkužili.

Opazujte zdravstveno stanje svojega otroka

Ob tem s šole še sporočajo, "da v obdobju 14 dni opazujete zdravstveno stanje svojega otroka. Če se pri vašem otroku v tem obdobju pojavijo znaki akutne okužbe dihal (npr. slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje), pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila."

(bš)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam