Skip to main content
V Posavju 7.5° C Nedelja, 9. maj 2021
01.10.2020
18:18
Vrtec Krmelj, Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V sevniški občini so v sredo potrdili tri nove primere okužbe z virusom SARS-CoV-2. V sredo so bili o eni okužbi obveščeni tudi na Osnovni šoli Krmelj pri eni izmed strokovnih delavk vrtca.

Potrjena okužba v vrtcu pri OŠ Krmelj

O primeru so bili obveščeni v sredo

SEVNICA Kot je v sredo sporočila ravnateljica vrtca pri, so bili obveščeni, "da je bila pri eni izmed strokovnih delavk vrtca pri Osnovni šoli Krmelj potrjena okužba z virusom COVID-19. O potrjeni okužbi smo nemudoma obvestili ustanoviteljico in starše otrok oddelka, v katerem je bila potrjena okužba."

"Vsem, ki so bili v neposrednem stiku, bo odrejena karantena"

Kakor nadaljujejo, bo "otrokom in strokovnim delavkam vrtca, ki so bili v neposrednem stiku z okuženo, skladno z navodili NIJZ in pristojnega ministrstva odrejena karantena."

Dezinfikacija v Sevnici

Delo z otroki ostalih oddelkov poteka nemoteno

Ob tem v vrtcu zagotavljajo, da vzgojno-izobraževalno delo z otroki ostalih oddelkov poteka nemoteno, v skladu z zadnjimi ukrepi in priporočili pristojnega ministrstva in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. V celotnem zavodu so sprejeli vse ukrepe za preprečitev nadaljnjih okužb, skladno z navodili in usmeritvami.

Oddelek in prostore so gasilci že razkužili

Kakor dodajajo, "so stopili v stik z vsemi starši in zaposlenimi ter jih prosili, naj redno spremljajo obvestila NIJZ poslana na njihove elektronske naslove." Celoten oddelek ter prostore, kjer se je gibala okužena oseba, so sevniški gasilci nekaj pred 16. uro dodatno razkužili in opravili dezinfekcijo prostorov vrtca na skoraj 500 kvadratnih metrih.

Spremljajte zdravstveni stanje svojega otroka

In kako ravnati, če opazite znake akutne okužbe dihal?

V vrtcu še prosijo starše otrok, "da v obdobju 14 dni spremljate zdravstveno stanje svojega otroka. Če se pri vašem otroku v tem obdobju pojavijo znaki akutne okužbe dihal (npr. prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, slabo počutje), se o nadaljnjih navodilih posvetujte z osebnim zdravnikom oziroma pediatrom."

(eP)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam