Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
13.10.2020
10:28
DUO Impoljca
Foto: arhiv ePosavje
Na Impoljci so spet dobili obisk virusa SARS-CoV-2, tudi tokrat v posebni enoti Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca.

V posebni enoti na Impoljci znova potrjen primer okužbe

V začetku meseca dobre novice, zdaj se je virus spet vrnil

SEVNICA V posebni enoti Doma upokojencev in oskrbovancev (DUO) Impoljca so konec avgusta zabeležili prvi primer okužbe s SARS-CoV-2, nato so opravili več testiranj vseh, ki so bili v tveganem stiku z osebo. In so se že razveselili, da so virusu pomahali v slovo. Pa se je vrnil že septembra, v začetku oktobra pa so z Impoljce prišle dobre novice, ko v svoji sredini niso več imeli potrjenih okužb. Do ponedeljka, 12. oktobra, ko znova poročajo o potrjenem primeru.

V ponedeljek so opravili več testiranj oseb, ki so bile v tveganem kontaktu

V ponedeljek so namreč izvedeli da je stanovalka posebne enote DUO Impoljca pozitivna na okužbo Covid19. "Gospa se počuti relativno dobro, bolezen poteka z blago simptomatiko. Takoj smo začeli z izvajanjem vseh potrebnih ukrepov, danes (tj. ponedeljek) pa smo opravili prva testiranja vseh, ki so bili v tveganem kontaktu z osebo. Rezultate pričakujemo jutri," pravijo v sporočilu.

Znotraj posebne enote so ustrezno organizirali življenje

"Vzpostavljeni sta rdeča in siva cona"

Kot dodaja direktorica Darja Cizelj, so znotraj enote ustrezno organizirali življenje tako, "da lahko zagotavljamo kar se da varne razmere in tako preprečujemo širjenje okužbe. Vzpostavljeni sta rdeča in siva cona, v katerih se izvajajo potrebna nega in oskrba stanovalcev in stanovalk. Zaenkrat nihče od nas nima znakov okužbe in ocenjujemo, da obvladujemo situacijo. Sodelujemo s pristojnimi ustanovami in strokovnjaki, s katerimi smo kontinuirano v stikih."

"Smo pozitivno naravnani in verjamemo, da zmoremo vse to obvladati"

In kot še nadaljuje, se bodo še naprej trudili ohranjati zdravje, dobro počutje in kar se da optimistično razpoloženje. "Kljub nastali situaciji smo pozitivno naravnani in verjamemo, da zmoremo vse to obvladati! Naši zaposleni so dobro pripravljeni, usposobljeni kot posamezniki in kot tim. Vedno smo se znali soočati s težavami in izzivi, tako je tudi sedaj. Zaupam svoji ekipi in močno verjamem, da se bo vse dobro izteklo," ob tem zaključi direktorica.

(eP)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja