Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
17.10.2020
10:21
OŠ Jurija Dalmatina Krško
Z ravnateljico Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško Valentino Gerjevič smo se pogovarjali o ukrepih in delu na šoli, ko v ponedeljek doma ostajajo šestošolci in ostali učenci višjih letnikov.

Z ravnateljico OŠ Jurija Dalmatina Krško o ukrepih in delu na šoli

Šestošolci in starejši od ponedeljka doma, pouk na daljavo

KRŠKO S ponedeljkom, zadnjim pred jesenskimi počitnicami, bo na osnovnih in srednjih šolah spremenjena organiziranost dela. V srednjih šolah doma ostajajo dijaki vseh letnikov, v osnovnih šolah od ponedeljka naprej s poukom na daljavo šolanje nadaljujejo šestošolci in starejši. "Učenci od 1. do 5. razreda ostajajo v šoli, v svojih matičnih učilnicah," nam je v petkovem dopoldnevu povedala ravnateljica OŠ Jurija Dalmatina Krško Valentina Gerjevič. Na šolah so v četrtek dobili dodatna navodila in usmeritve, kako bo pouk potekal.

Kako bo pouk na krški šoli potekal od ponedeljka naprej?

Učenci od 1. do 5. razreda

"Učenci od 1. do 5. razreda bodo izvajali samo pouk brez dejavnosti. Organizacijo pripravljamo še danes, potem bomo o tej organiziranosti obvestili starše otrok. Združevanja skupin naj ne bi bilo, pri nas je še nekaj tega bilo, ker drugače nismo mogli organizirati dejavnosti, podaljšanega bivanja. Starše bomo prosili, če je možno, da učenci 4. in 5. razred odidejo domov in niso v podaljšanem bivanju. Sicer bomo drugače tudi poskrbeli za te otroke," ob tem dodaja ravnateljica.

Učenci od 6. do 9. razreda

Učenci od 6. do 9. razreda bodo od ponedeljka ostali doma. "Glede na to, da smo že v spomladanskem času izvajali pouk na daljavo, vemo kaj je bilo v redu, kje so bile pomanjkljivosti in zato smo veliko bolj pripravljeni, kot smo bili," še pove Valentina Gerjevič.

"Upamo, da bo to samo en teden"

Pouk bo potekal prek enotnega komunikacijskega kanala in spletne učilnice

"Upamo in pričakujemo, da bo to samo en teden. Potem bodo počitnice, v kolikor pa bo potrebno podaljšati še za en teden, pa bomo o tem učence in starše obvestili," dodaja ravnateljica. Na šoli so pripravili načrt dela na daljavo, starše in otroke so že seznanili. Pouk po potekal prek enotnega komunikacijskega kanala prek spletne učilnice na spletni strani šoli, prek videopovezav in prek drugih oblik dela.

"Otroci se bodo morali vstati, kot bi se sicer vstali za v šolo"

Pouk na daljavo bo na krški šoli potekal po urnik. "Otroci se bodo morali vstati, tako kot bi se sicer vstali za v šolo, pouk pa bo potekal po urnik. To bo pouk obveznih predmetov in pouk obveznih izbirnih in neobveznih izbirnih predmetov. To pomeni, da bodo nekateri učenci imeli tudi 6 ali 7 ur pouka, odvisno od urnika pouka, ki ga imajo."

"Veliko je učencev, ki bi potrebovali primerno računalniško opremo"

Ob tem na šoli upajo, da bo pouk stekel. So pa v petek pogledali še vprašalnike, ki so jih učencem in staršem razdelili o računalniški opremi, ki jo starši lahko zagotovijo ali ne. "Kar veliko je teh učencev, ki bi potrebovali to opremo. V večini jo bomo poskusili zagotoviti, vseh pa žal ne bo šlo, ker je številka kar precej visoka."

(bš)

krško
šole v posavju
koronavirus
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja