Skip to main content
V Posavju -1.1° C Sreda, 8. februar 2023
23.10.2020
10:21
OŠ Jurija Dalmatina Krško
Foto: arhiv ePosavje
Na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško prosijo za pomoč, precej učencev je še breu ustrezne računalniške opreme za spremljanje pouka od doma.

Z OŠ Jurija Dalmatina Krško prosijo za pomoč dobre ljudi

KRŠKO Na največji osnovni šoli v krški občini so v začetku šolskega leta starše povprašali o zmožnosti zagotavljanja ustrezne računalniške opreme v primeru pouka na daljavo in kot pravijo na šoli, so starši izrazili veliko potreb. Po vnaprej določenih kriterijih so opremo že razdelili, vendar kot pravijo na šoli, je vsem učencem ne morejo zagotoviti.

"Pridobljena oprema količinsko ne zadostuje potrebam učencev"

Sicer so v prvem valu epidemije preko donatorjev pridobili nekaj opreme in finančna sredstva, nekaj opreme so pridobili od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda za šolstvo in Zveze prijateljev mladine. A ob tem pravijo, da pridobljena oprema količinsko ne zadostuje potrebam učencev, "zato prosimo, če nam pri tem pomagate."

Krško, korona info, 2020

Prosijo za pomoč - dovolj je že pametni mobilnik ali tablica

Posavci, pobrskajmo po omarah in predalih

Na šoli se ob tem bojijo, da bi v primeru pouka na daljavo za vse učence od 1. do 9. razreda precej učencev ostalo brez opreme, pouk na daljavo pa bi težko izpeljali. Kot pravijo, je za potrebe pouka prek spletne učilnice  dovolj tudi uporaba pametnega mobilnega telefona ali druga pametna naprava (tablica). "V ta namen obstaja aplikacija za spletne učilnice," dodajajo.

Kje dobite več informacij?

Več informacij lahko dobite na telefonski številki šole 07 49 11 300 ali elektronskem naslovu o-jdkrsko.nm@guest.arnes.si.

(bš)

krško
šole v posavju

Pridružite se nam

Zadnje novice