Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
27.10.2020
22:15
Dom upokojencev Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Nedeljski rezultati so potrdili, da so v Domu upokojencev Brežice med stanovalci potrdili dve okužbi, dve okužbe pa so odkrili tudi pri zaposlenih.

Na nedeljskih testiranjih potrdili še štiri nove okužbe

Dve med stanovalci in dve med zaposlenimi

BREŽICE V nedeljo so v Domu upokojencev Brežice opravili dodatna testiranja, ki so pokazale še na štiri nove okužbe - dve dodatni okužbi pri stanovalci in dve okužbi med zaposlenimi. V rdeči coni imajo trenutno nameščenih 56 stanovalcev in stanovalk, ena stanovalka in stanovalec sta hospitalizirana. Med zaposlenimi je po ponedeljkovih podatkih okuženih 16 sodelavcev.

"Zaposleni so že precej utrujeni in izčrpani"

"Po skoraj dveh tednih se borimo s pomanjkanjem kadra, skušamo zagotavljati ekipe v sivi in rdeči coni. To je ključno, da se okužba ne bi širila naprej. Zaposleni so že precej utrujeni in izčrpani," je za ePosavje.com povedala Darja Cizelj, direktorica Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca, pod katerega Dom upokojencev Brežice tudi spada.

Zaprosili so za pomoč, tudi posameznike prostovoljce

Zaprosili so tudi za pomoč, obrnili so se na Zdravstveni dom Brežice in brežiško bolnišnico. "Iz bolnišnice smo na samem začetku okužbe dobili dve medicinski sestri, ki sta nam pomagali premostiti prve dneve. Zdaj čakamo, če se bomo uspeli dogovoriti z Zdravstvenim domom Brežice, kjer pa imajo prav tako stisko," dodaja sogovornica. Pridružujejo se jim tudi posamezniki prostovoljci, trenutno so štiri prostovoljke pripravljene pomagati v domu. "Te prostovoljke bomo vključili v osnovno oskrbo, v kuhinjo, v pralnico in z uporabniki neposredno ne bodo delali. Prostovoljec se je vključil že v soboto in pomaga pri razvozu obrokov iz enot v Brežice."

Dom upokojencev Brežice

V primeru pojava simptomov opravljajo testiranja

V domu vsakodnevno opravljajo testiranja v primeru odstopanja v zdravstvenem stanju oziroma pojava simptomov, značilnih za Covid-19, da bi tako čim hitreje ustrezno ukrepali. "Kljub bolezni, ki je udarila med nas in nas postavila v nove tirnice, ostajamo optimistični, ohranjamo dobro voljo in upanje, da bo kmalu bolje," dodajajo v sporočilu.

"Z globoko žalostjo sporočamo, da se je za sedem stanovalcev zaključila življenska pot"

Ob tem "z globoko žalostjo sporočamo, da se je za sedem stanovalcev in stanovalk, ki so oboleli za Covid-19, zaključila življenjska pot. Svojcem izrekamo iskreno sožalje."

"Na različne načine se trudimo nadomestiti velik izpad kadra"

V Domu upokojencev Brežcie se zahvaljujejo tudi vsem, ki ste se že odzvali na povabilo k sodelovanju kot prostovoljci. "Na različne načine se trudimo nadomestiti velik izpad kadra, zato je pomoč vsakega posameznika v tej situaciji izredno dragocena. V teh dneh vas bomo tudi kontaktirali za konkretne dogovore. Najlepša hvala tudi upokojeni sodelavki, ki se nam je pridružila, da nam nudi pomoč pri delu," še dodajajo.

(bš)

koronavirus
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja