Skip to main content
V Posavju -0.4° C Petek, 27. januar 2023
11.09.2020
10:40
Tretje testiranje zaposlenih na Impoljci
Grafika: ePosavje.com
Na Impoljci so v četrtkovem dopoldnevu dobili rezultate še tretjega testiranja zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku z okuženima osebama. Pogovarjali smo se z direktorico DUO Impoljca.

Še tretje testiranje zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku

SEVNICA Na naših straneh smo že poročali, da so v začetku meseca pri enem izmed zaposlenih v posebni enoti Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca potrdili okužbo s SARS-CoV-2 virusom, po prvem testiranju vseh zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku pa so potrdili še drugo okužbo.

Po prvem testiranju potrdili še eno okužbo, naslednji dve testiranji brez novih!

Na Impoljci so nato povezani z epidemiologinjo in koordinatorjem v lokalni skupnosti izpeljali dve testiranji vseh zaposleni in stanovalcem, ki so bili v stiku z potrjeno okuženima osebama. V četrtek so dobili rezultate tretjega testiranja.

"Zelo smo veseli, da so tudi rezultati tretjega testiranja negativni"

Zaposlena sta trenutno še vedno v karanteni

"Danes smo prejeli rezultate testiranj vseh tistih, ki so bili v stiku z okuženima zaposlenima - trenutna sta še vedno v karanteni. Zelo smo veseli, ker so vsi rezultati negativni," nam je povedala direktorica Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca Darja Cizelj.

"Lažje dihamo"

"Testiranje je pokazalo, da se okužba v našem delu ni razširila in ni šla naprej. Veseli smo in lažje dihamo," je dodala sogovornica.

Nov ukrep za stanovalce Doma upokojencev Brežice

V Domu upokojencev Brežice so od srede, 9. septembra, prepovedali izhode stanovalcev po različnih opravkih, prav tako ni več izhodov v mesto ali v domače okolje. Ukrep bodo sprostili ob izboljšanju epidemioloških razmer. > PREBERI VEČ

Zapis dopolnjujemo.

(bš)

koronavirus
sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi