Skip to main content
V Posavju 6.9° C Sobota, 4. februar 2023
20.10.2020
10:14
Sevnica, tabla
Foto: arhiv ePosavje
Občina Sevnica in Štab Civilne zaščite občine Sevnica spremljata dogajanje in stanje v zvezi s širjenjem okužb s COVID-19, povezujeta in koordinirata delo različnih služb zaščite in reševanja.

148 potrjenih primerov v občini Sevnica: "Stanje ocenjujemo kot kritično"

"Verjamemo, da bodo v Trubarjevem domu uspešno obvladali to veliko preizkušnjo"

SEVNICA Kakor so sporočili z Občine Sevnica, v štabu Civilne zaščite "ocenjujemo, da je stanje okužb v občini Sevnica s trenutno potrjenimi 148 primeri kritično. Zelo smo zaskrbljeni nad situacijo v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu, saj se je tam virus zelo razširjeno pojavil o okolju med najbolj ranljivimi."

"Osebje za stanovalce skrbi po svojih najboljših močeh"

Na Občini Sevnica ob tem dodajajo, kako "verjamemo, da bodo v domu, ob veliki meri strokovnosti in odgovornosti, uspešno obvladali to veliko preizkušnjo. Osebje za stanovalce skrbi po svojih najboljših močeh, zato so deležni vseh storitev, ki jih potrebujejo. Velika težava pa so tudi okužbe med zaposlenimi, zato organizacija dela od vseh zahteva izjemne napore."

"Dogajanje v Loki nas opozarja na nepredvidljivo naravo te bolzeni"

"Delež okužb pa se pojavlja tudi v drugih sredinah, na različnih območjih občine."

"Dogajanje v Trubarjevem domu upokojencev nas pomembno opozarja na nepredvidljivo naravo te bolezni. Delež okužb pa se pojavlja tudi v drugih sredinah, na različnih območjih občine. Občanke in občane zato pozivamo, da ste resnično pozorni na svoje ravnanje, da sledite smernicam za preprečevanje možnosti okužb s covid-19 in da s previdnostjo pri vseh aktivnostih prispevate k zmanjšanju možnosti okužbe. Upoštevajmo omejitve druženja in gibanja ter na vseh korakih ravnajmo samozaščitno," dodajajo na Občini Sevnica.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja