Skip to main content
V Posavju 14.4° C Sreda, 16. junij 2021
04.11.2020
19:58
Akutni pacienti, Brežice, oktober 2020
Grafika: ePosavje
V Splošni bolnišnici Brežice od prejšnjega tedna sprejemajo tudi akutne paciente, ki potrebujejo bolnišnično obravnavo. Pogovarjali smo se z direktorico bolnišnice Anico Hribar.

15 postelj namenjenih obravnavi COVID pacientov

10 postelj je namenjeno negovalnemu delu

BREŽICE Glede na to, da so se v zadnjih tednih po Sloveniji povečevale potrebe po hospitalizacijah, so v Splošni bolnišnici Brežice prejšnji teden od 25 postelj, ki so bile doslej namenjene negovalnemu oddelku, 15 postelj namenili akutni obravnavi covidnih pacientov.

Do desetega oktobra so bili negovalna bolnišnica

Potem so 15 postelj od 25 namenili obravnavi akutnih bolnikov

"Desetega oktobra smo bili samo negovalna bolnišnica, kar je trajalo do začetka prejšnjega tedna. Glede na to, da so se v Sloveniji povečevale potrebe tudi za akutne paciente, smo se z Ministrstvom za zdravje dogovorili, da od 25 postelj, ki so bile takrat negovalnemu oddelku, 15 postelj namenimo akutni obravnavi, 10 postelj pa je še vedno rezerviranih za neakutno obravnavo," je za ePosavje TV povedala Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice.

V torek v bolnišnici 14 bolnikov s COVID-19

V torek so imeli v akutni obravnavi 14 covidnih bolnikov, na negovalnem delu pa trenutno nimajo pacientov. Kot dodaja sogovornica, "je trenutno zasedenih 14 postelj od 15, ena je še prosta. Predvidevamo, če bodo potrebe za akutno obravnavo večje, bomo verjetno morali del neakutnih postelj nameniti akutni obravnavi."

Okužbe med zaposlenimi

V brežiški bolnišnici se pojavljajo okužbe tudi med zaposlenimi. Pred štirinajstimi dnevi se jih je okužilo pet, ti se zdaj že vračajo na delo. V zadnjih dneh pa so se pojavile še tri nove okužbe.

"Kadrovsko trenutno še zmoremo sami"

Na vprašanje, kako obvladujejo razmere, direktorica pravi, da "kadrovsko trenutno še zmoremo sami, seveda pa se zna slika zelo hitro spremeniti, če bi med zaposlenimi prišlo do večjega števila obolenj."

Splošna bolnišnica Brežice

Odpovedane vse ortopedske operacije

Okrnjeno delo tudi nekaterih drugih ambulant

In kako poteka delo na ostalih oddelkih? Na kirurškem oddelku so trenutno odpovedali vse ortopedske operacije, na internem oddelku pa je zaradi povečanega obsega dela na samem bolnišničnem delu okrnjeno delo ambulant. "Tako funkcionalna diagnostnika - ultrazvok srca,  ultrazvok, ultrazvok žile, endoskopije, pa tudi internistične ambulante. Tukaj je nekoliko manjši obseg dela, vendar skrbimo, da so vsi pacienti z napotnicami zelo hitro in nujno v tem roku tudi obravnavi." Medtem ko delo na drugih področjih poteka nemoteno, še dodaja sogovornica.

(eP)

brežice
video
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja