Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
20.10.2020
13:28
Dom starejših občanov Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Brežice se v ponedeljek število okuženih ni spremenilo, vseh 24 stanovalcev v rdeči coni zaenkrat bolezen preboleva z blago simptomatiko, pravijo v Brežicah.

V Domu upokojencev Brežice v ponedeljek brez novih potrjenih primerov

"Okuženi v rdeči coni bolezen zaenkrat prebolevajo z blago simptomatiko"

BREŽICE V Domu upokojencev Brežicah pravijo, da vseh 24 stanovalcev, ki so okuženi in so nastanjeni v rdeči coni, zaenkrat preboleva bolezen z blago simptomatiko, njihovo splošno počutje je relativno dobro. "Domska zdravnica, dr. Zdenka Marinček, vsakodnevno spremlja njihovo zdravstveno stanje. Zaradi specifične situacije potrebujejo naši stanovalci veliko podpore, še več pozornosti, bližine. Trudimo se po svojih močeh, jim nudimo tolažbo in jih bodrimo," pravijo v sporočilu.

Svojcem: "Malo vas še prosimo za potrpežljivost, da opravimo nadaljnje testiranje in pridobimo rezultate"

Kakor dodajajo, "se močno zavedamo nastalih stisk in iščemo načine, da jim nudimo potrebno podporo. Kontakte z vašimi dragimi bomo kmalu zagotovili na različne načine, tudi z obiski na distanci. Malo vas še prosimo za potrpežljivost, da opravimo nadaljnje testiranje in pridobimo rezultate."

Opravili še drugo testiranje zaposlenih

V torek drugo testiranje polovice vseh stanovalcev

V ponedeljek so v Domu upokojencev Brežice opravili drugo testiranje zaposlenih, v torek pa bodo nadaljevali z drugim testiranjem polovice vseh stanovalcev. V ponedeljek so imeli tudi delovni sestanek s koordinatoricama za področje zdravstvene nege in oskrbe. "Skupaj smo začrtali nadaljnje korake pri izvajanju potrebnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe. Med drugim smo pripravili načrt za širjenje rdeče cone, v kolikor bo to potrebno. Sledimo navodilom in priporočilom koordinatorjev in epidemiologov," sporočajo.

Del izvajanja ukrepov je ža tudi premeščanje stanovalcev

Del izvajanja ukrepov je tudi premeščanje stanovalcev, saj lahko le tako zagotovijo čim boljše pogoje za vzpostavitev rdeče (okužba), sive (sum na okužbo) in bele (zdrave) cone. Pri premeščanju se trudimjo nuditi vso potrebno podporo vsakomur, ki mora začasno zapustiti svojo sobo. "Sprememba je le začasna in bo trajala čim krajši možni čas. Skupaj iščemo najboljše poti za ohranitev zdravja in življenja, kar je sedaj naša prioritet," dodajajo v Brežicah.

COVID-19, Splošna bolnišnica Brežice

In kako je s kadrovsko zasedbo?

Prerazporeditev sodelavk in sodelavcev z Impoljce in Sevnice

V Domu upokojencev Brežice pravijo, da so zaposleni so že prejšnji teden, takoj po znani prvi okužbi, prešli na 12-urni delavnik, "ki je izredno zahteven in obremenjujoč. Žal je to trenutno najboljša rešitev, da lahko zagotovimo potrebne delovne procese in skrb za naše stanovalce." V ponedeljek sem jim je pridružila tudi medicinska sestra iz Splošne bolnišnice Brežice, prerazporedili so sodelavke in sodelavce iz posebne enote Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca in Doma upokojencev Sevnica, da so razbremenili kolektiv Doma upokojencev Brežice.

Ponudbe za prostovoljsko delo

So pa v teh prejeli tudi nekaj ponudb za prostovoljsko delo. "Ko pripravimo vse potrebne pogoje za varno vključitev in izvajanje opravil, vas bomo kontaktirali," sporočajo vsem, ki so poslali vloge.  Ob tem v domu izpostavljajo, da jim pomagajo tudi Civilna zaščita Brežice in Poklicna gasilska enota Krško, "za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Vemo, da nismo sami in to nas opogumlja!"

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja