Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
22.10.2020
17:35
DUO Impoljca
Foto: arhiv ePosavje
Na Impoljci so opravili tretje testiranje vseh, ki so bili v rizičnem stiku in prišle do dobre novice. So pa zabeležili okužbo v sodelavcu, ki pa ni v neposrednem stiku s stanovalci.

Tretje testiranje v posebni enoti DUO Impoljca brez okužb!

"Zelo smo veseli, ker smo uspeli zajeziti širjenje virusa"

SEVNICA V posebni enoti Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca so se z virusom srečali v septembru in nato še v oktobru. Tokrat sporočajo, da so "zelo veseli, ker smo uspeli zajeziti širjenje virusa. Tudi tretje testiranje je pokazalo, da ni nihče od testiranih stanovalcev in zaposlenih, ki so bili v rizičnem stiku, okužen."

Imajo okužbo pri sodelavcu, ki pa ni neposrednem stiku s stanovalci

Na Impoljci pa imajo trenutno eno okužbo pri sodelavcu, ki pa ni v neposrednem stiku s stanovalci. Kot je popoldne sporočila direktorica doma Darja Cizelj, opravljajo testiranja vseh zaposlenih, ki so bili v stiku z njim in upajo na najboljše.

DUO Impoljca

V prihodnjih dneh pričakujejo manjši izpad zaposlenih

Prerazporejajo jih na pomoč v dom v Brežice

Na Impoljci zaenkrat še lahko zagotavljajo zadostno število zaposlenih, "saj smo relativno zdravi." Ob tem pa sporočajo ,da glede na okužbo s Covidom19, ki jo imajo v Domu upokojencev Brežice, lahko v prihodnjih dneh pričakujejo tudi manjši izpad, saj zaposlene prerazporejajo v Brežice. "Ob trenutni epidemiološki situaciji nam gre zelo dobro in upamo, da ostane čimdlje tako," dodaja direktorica.

Še vedno "v mehurčkih"

Po posameznih gospodinjskih enotah

Življenje na Impoljci še naprej poteka v "mehurčkih", po posameznih gospodinjskih enotah. "Posebno skrb namenjamo še naprej, da so stanovalci in stanovalke čim več na svežem zraku, gredo na sprehod v park, posedajo na balkonih, terasah. Skrbimo za dobro voljo, razvedrilo, pogovore, razbremenitev stisk. Poleg nudenja osnovnih storitev, potrebne nege in oskrbe, ves čas tečejo programi aktivnosti, zaposlitvenih dejavnosti, družabnih aktivnosti. V danih okoliščinah si prizadevamo ohranjati čimbolj »normalen« ritem življenja," še dodajajo.

(bš)

koronavirus
sevnica

Pridružite se nam