Skip to main content
V Posavju 31.3° C Sreda, 29. junij 2022
22.10.2020
11:49
Dom starejših občanov Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V Domu upokojencev Brežice so ob koncu srede zabeležili skupaj 58 okuženih, od tega 44 stanovalk in stanovalcev ter 14 zaposlenih.

"Žal se okužba širi"

"Pri zaposlenih 14 okuženih, 44 med stanovalci in stanovalkami"

BREŽICE V Domu upokojencev brežice pravijo, da se okužba žal širi med zaposlenimi in stanovalci. Proti koncu srede so tako zabeležili novo število okuženih stanovalcev in stanovalk, "in sicer skupno 44. Pri zaposlenih je za zdaj 14 okuženih.

Prerazporedili sodelavce iz Sevnice in z Impoljce

Kot so dodali v sporočilu, se zpaposleni trudijo po svojih najboljših močeh, da bi zagotovili vse, kar stanovalci potrebujejo. Iz enote Doma upokojencev Sevnica in Doma upokojencev in oskrbovacev Impoljca so prerazporedili šest sodelavk in sodelavcev, da bi tako čimbolj nadomestili kadrovski izpad.

Upajo na umirjanje situacije

V sredo so ponovno testirali

V sredo so ponovo izvedli testiranje stanovalcev in upajo na umirjanje situacije. V sredo popoldne in v četrtek zjutraj so pri razkuževanju prostorov na pomoč priskočili tudi krški poklicni gasilci.

Za naslednjih nekaj dni ustavili pripravo hrane

Če bodo vsi pogoji, bi s pripravo hrane v domu lahko znova začeli od ponedeljka

So pa morali zaradi okužbe v službi prehrane za nekaj dni ustaviti pripravo obrokov. "Na pomoč so nam prišle službe prehrane iz Sevnice in Impoljce ter iz Osnovne šole Brežice. Hvala vsem za hitro ukrepanje in skrbno pripravo obrokov. Po priporočilih koordinatork in epidemiologinje bomo, v kolikor bodo vzpostavljeni vsi pogoji, od ponedeljka naprej zopet kuhali obroke v brežiški kuhinji," dodajajo.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam