Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
19.10.2020
14:08
Dom starejših občanov Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V nedeljo v Domu upokojencev Brežice potrjenih 35 okužb z virusom SARS-CoV-2, od tega 24 med stanovalci, 11 med zaposlenimi. S testiranji bodo nadaljevali tudi v ponedeljek in torek.

V nedeljo v Domu upokojencev Brežice potrjenih 35 okužb

24 med stanovalci, 11 med zaposlenimi

BREŽICE V Domu upokojencev Brežice so imeli v nedeljo, 18. oktobra 2020, potrjenih 24 okužb pri stanovalcih in 11 okužb pri zaposlenih. V ponedeljek bodo nadaljevali z drugim testiranjem zaposlenih, v torek pa še s testiranjem stanovalcev.

"Upamo, da smo z dosedanjim ukrepanjem uspeli zajeziti širjenje virusa"

"Upamo, da smo z dosedanjim ukrepanjem le uspeli zajeziti širjenje virusa. To se bo pokazalo zelo kmalu. Vsi si izredno prizadevamo, da bi nam uspelo in v to tudi verjamemo," sta sporočili direktorica Darja Cizelj in vodja enota Valentina Vuk.

Splošna bolnišnica Brežice

Kadrovski izpad bodo reševali tudi s pomočjo kadra iz Splošne bolnišnice Brežice

"Samoiniciativno smo nam pripravljeni pomagati, kar izredno cenimo"

Kot pravijo, bodo težave, ki jih občutijo zaradi kadrovskega izpada sodelavk, ki so v karanteni, reševali tudi s pomočjo zdravstvenega kadra iz Splošne bolnišnice Brežice. "Samoiniciativno so nam pripravljeni pomagati, kar izredno cenimo in se jim najlepše zahvaljujemo! Primanjkljaj sodelavk in sodelavcev rešujemo tudi s prerazporeditvami zaposlenih iz naših dveh enot, Doma upokojencev Sevnica in Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca."

V vsakodnevnem stiku s pristojnimi službami

V domu so sicer vsakodnevno v stiku s koordinatorji, epidemiologi, Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve, Ministrstvom za zdravje in se organizirajo ter delujejo v skladu z njihovimi priporočili in navodili, koordinatorke so prisotne tudi v domu in nudijo konkretno pomoč.

Sporočilo svojcem

Ob tem svojcem stanovalcev sporočajo, da so lahko brez skrbi, "da bodo informacije do vas prišle nemudoma, če se bo kaj posebnega dogajalo z vašim sorodnikom. V naslednjem tednu vas bo kontaktirala socialna delavka in vam podala ključne informacije o počutju, dogajanju z vašim sorodnikom, da bo lažje prebroditi te dneve. Zavedamo se, da so informacije zelo pomemben dejavnik, da se zmanjšajo skrbi in stiska."

(bš)

koronavirus
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja