Skip to main content
V Posavju 21° C Torek, 15. junij 2021
06.10.2020
13:43
Dom starejših občanov Krško
Foto: ePosavje.com
V Domu starejših občanov Krško so po torkovem priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje omejili izhode stanovalcev izven doma. V preteklih tednih so sicer odzveli nekaj brisov.

Zaradi slabšanja epidemiološke slike omejili izhode stanovalcev

Izhodi iz doma do nadaljnega niso več mogoči

KRŠKO Kot so sporočili iz Doma starejših občanov Krško, "so zaradi slabe epidemiološke slike, ki se je iz sosednjih občin začela širiti tudi k nam, po današnjem priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje do nadaljnjega omejili izhode stanovalcev izven zavoda."

"Še vedno smo vsi zdravi"

Vsi vzorci ob primerih na sum z okužbo negativni

V Domu starejših obačnov Krško so še vedno vsi zdravi. "Nihče izmed naših stanovalcev in zaposlenih ne kaže znakov okužbe z novim virusom. V preteklih tednih smo imeli nekaj primerov suma na okužbo, v vseh primerih so bili odvzeti brisi, k sreči vsi negativni," je ob tem dodala direktorica Nuša Masnik.

Upoštevajte navodila in ukrepe za preprečevanje širjenja virusa

V domu se trudijo preprečiti vnos virusa. "Vsi zaposleni se zavedamo, da smo velik dejavnik tveganja, zato se poleg tega, da na delovnih mestih dosledno uporabljamo zaščitne ukrepe, enako odgovorno obnašamo tudi izven delovnega časa. Tudi na vas, ki obiskujete svoje najbližje, se vseskozi obračamo z enakim sporočilom. Večina vas upošteva naša navodila za varno obnašanje v času obiskov. Tako skupaj sledimo priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje, vse v želji, da ostanemo vsi zdravi. Vem, da so tudi posamezniki, ki nasprotujejo predpisanim ukrepom in priporočilom v domu: seveda ima vsakdo pravico do svojega mnenja, toda le v tolikšni meri, dokler ne ogroža nikogar drugega. Zato vas še naprej naprošam, da se držimo priporočil in skupaj skrbimo za to, da ostanemo na brisa za okužbe z virusom SARS-Cov-2," še pravijo v sporočilu.

Na obiske le vnaprej najavljeni

Obiski otrok so še vedno odsvetovani

V Domu starejših občanov Krško pa še naprej ostajajo v veljavi pravila, da so obiski praviloma ene zdrave osebe vnaprej dogovorjeni po telefonu. "Na obisk je možno priti vsak dan med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro, v tem času potekajo v avli zavoda. Obiski otrok so še vedno odsvetovani."

(bš)

koronavirus
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja