Skip to main content
V Posavju 10.9° C Nedelja, 19. september 2021
01.04.2021
12:47
COVID-19, testiranje, Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Slovenija od četrtka, 1. aprila, znova zaustavlja javno življenje. Deluje le kritična infrastruktura ter trgovine in storitve, gibanje je omejeno na regije, na prostem znova obvezne maske.

COVID-19 v Posavju

ČETRTEK, 1. APRIL 2021

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE DNEVA:

  • SLOVENIJA: +1355 okubžb, 5622 PCR testov, delež pozitivnih 24,1-odstoten
  • POSAVJE: +30, od tega Sevnica +16
  • Na zadnji dan v mesecu najvišja 7-dnevno incidenco preteklih 31 dni
  • Slovenija s 1. aprilom znova zaustavlja javno življenje

(12:46) SLOVENIJA: +1335

Sedem bolnikov umrlo

V sredo so v Sloveniji ob 5622 PCR testih potrdili 1335 okužb, delež pozitivnih je bil 24,1-odstoten. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan se je povzpelo na 1022, v bolnišnicah zdravijo 518 covidnih bolnikov, od tega 108 v enotah intenzivne terapije. V sredo je umrlo sedem bolnikov, ki jih beležijo s COVID-19.

(10:23) V Domu upokojencev Brežice od 13. januarja brez okužb med stanovalci

V enoti Dom upokojencev Brežice pri stanovalcih že od 13. januarja 2021 niso zabeležili novih okužb s COVID-19. "V tem času se je cepila večina stanovalcev, ki bolezni še niso preboleli. Cepljenje še vedno poteka posamično za stanovalce in zaposlene, ki se naknadno odločajo za to," pravijo v Brežicah.

Kako bo z obiski stanovalcev?

V skrbi za zdravje stanovalk in stanovalcev bodo obiski od 1. do vključno 11. aprila potekali pod posebnimi pogoji ter ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, kot so razkuževanje rok, ohranjanje medsebojne razdalje, uporaba kirurške zaščitne maske, ki prekriva usta in nos, opustitev stikov v primeru slabega počutja oziroma izpostavljenosti virusa.

Obvezna predhodna najava, izhodi odsvetovani

Za obisk je dan prej obvezna predhodna najava, obiski bodo omejeni na eno zdravo odraslo osebo največ 30 minut. "Pri posameznem stanovalcu bo omogočen en obisk tedensko. Obiski bodo potekali v delu domskega parka pri baru Sotočje, v primeru slabega vremena bodo le-ti omogočeni v večnamenski dvorani v pritličju Doma," še dodajajo. So pa do nadaljnjega odsvetovali izhode stanovalk in stanovalcev v domače okolje, v mesto in po različnih opravkih.

(08:16) Slovenija znova zaprta

Od prvega aprila deluje le kritična infrastruktura ter trgovine in storitve. Ponovno so zaprte šole, razen za otroke s posebnimi potrebami, za vrtčevske otroke in otroke prvih treh razredov osnovne šole je zagotovljeno le nujno varstvo. Gibanje je omejeno na regije, zunaj so spet obvezne maske. > VEČ

(eP)

koronavirus
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja