Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
16.10.2020
19:10
COVID-19, Posavje
Grafika: ePosavje.com
Novice iz Posavja o COVID-19 bolezni in spremljanje razvoja dogodkov v petek, 16. oktobra 2020. Koliko novih primerov so potrdili v Posavju, kaj se je dogajalo v petek? Zbirne informacije:

PETEK, 16. OKTOBER 2020

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE DNEVA:

 • Slovenija: V četrtek so ob 5196 testiranjih potrdili 834 novih primerov (16,05% delež pozitivnih)
 • Posavje: 42 novih (19 v Brežicah, 14 v Krškem, 5 v Sevnici), potrjeno aktivni so 204 primeri
 • Novi potrjeni primeri v Loki pri Zidanem Mostu: Skupaj 66 okuženih: 46 stanovalcev, 20 zaposlenih
 • Epidemiološka služba NIJZ visoko tveganih stikov ne bo več iskala
 • Informacije za občanke in občane občine Krško
 • V četrtek prva okužba pri zaposleni v Domu starejših občanov Krško, 109 testov negativnih!

(18:42) Visoko tveganih stikov okuženih ne bodo več iskali

Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) od soboto ne bodo več iskali visoko tveganih stikov okuženih. Na njem bo tako, da o okužbi obvesti vse, s katerimi je bil v stiku. > PREBERI VEČ

(18:01) Sevniški gasilci dopoldne v Loki pri Zidanem Mostu

Ob 11.15 so v naselju Loka pri Zidanem mostu gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica razkuževali notranje prostore doma starejših občanov.

(16:18) Opravili 109 testov in prejeli rezultate: Vsi testi negativni!

V Domu starejših občanov Krško smo v četrtek zaradi okužbe pri zaposleni opravili 109 testov na covid. V petkovem popoldnevu so dobili obvestilo, da so vsi testi negativni. "Vsi smo si zelo oddahnili," pravi direktorica Nuša Masnik. > PREBERI VEČ

(15:57) Nove potrjene okužbe v Loki pri Zidanem Mostu

66 okuženih: 46 stanovalcev, 20 zaposlenih

Kot so sporočili iz Trubarjevega doma upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu, so v četrtek zvečer prejeli težko pričakovane rezultate obsežnejšega testiranja stanovalcev, ki so ga izvedli v sredo. Testiranje je pokazalo okužbo pri enajstih stanovalcih, rezultati testiranja pa so bili pri 23 stanovalcih in 4 zaposlenih negativni. > PREBERI VEČ

(15:54) Krško, Kostanjevica na Krki: Javnih blagoslovov ob 1. novembru ne bo

Kot je sporočil danes na vladni novinarski konferenci ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, letos javnih blagoslovov ob 1. novembru ne bo. "Pozval je še k obiskovanju grobov na način, da ne bo prihajalo do nepotrebnega druženja in možnosti širjenja okužb, k čemur se kot upravljavci pokopališč v občinah Krško in Kostanjevica na Krki pridružujemo tudi v družbi Kostak," so iz družbe Kostak, d. d., zapisali v sporočilu.

(15:52) Število aktivnih primerov v Posavju preseglo 200

COVID-19 v Posavju

 

(15:44) POSAVJE: V četrtek 42 novih potrjenih primerov okužbe

Potrdili primere v vseh šestih občinah

V četrek, 15. oktobra, so v Posavju potrdili 42 novih primerov, za 10. oktobrom druga najvišja dnevna številka novih potrjenih primerov. Največ novih primerov so potrdili v občini Brežice (19), v krški občini so potrdili 14 novih primerov, 5 v občini Sevnica, dva v Kostanjevici na Krki in po enega v Radečah in Bistrici ob Sotli.

Podatki za četrtek, 15. oktober 2020:

 • Krško +14 potrjenih primerov (70 aktivnih primerov)
 • Brežice +19 (35)
 • Sevnica +5 (76)
 • Radeče +1 (10)
 • Kostanjevica na Krki +2 (9)
 • Bistrica ob Sotli +1 (4)

V Posavju imamo 204 aktivne primere

Število potrjenih aktivnih primerov je prešlo 200 primerov, po zadnjih podatkih NIJZ smo imeli po četrtkovih testiranjih v Posavju 204 aktivno potrjene primere - 76 v občini Sevnica, 70 v občini Krško, 35 v občini Brežice, 10 v občini Radeče, en manj v Kostanjevici na Krki in štiri v Bistrici ob Sotli.

Kako je v naši okolici?

V Šentjerneju so potrdili 3 nove primere in imajo 59 aktivnih primerov, v občinah Laško in Šentjur pa so v četrtek potrdili po tri nove primere okužbe s SARS-CoV-2.

(15:40) Pouk na ŠC Krško - Sevnica

Na Šolskem centru Krško - Sevnica bo pouk, kot je znano, od 19. oktobra do 25. oktobra 2020 začasno potekal na daljavo. "Dijaki, ki so že na praktičnem usposabljanju z delom, ga še naprej izvajajo v skladu z navodili in ukrepi delodajalca. Enako velja tudi za dijake, ki so vključeni v vajeništvo," dodajajo na šoli.

(13:31) Kako bo pouk na krški šoli potekal od ponedeljka naprej?

Z ravnateljico Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško Valentino Gerjevič smo se pogovarjali o ukrepih in delu na šoli, ko v ponedeljek doma ostajajo šestošolci in ostali učenci višjih letnikov. > PREBERI VEČ

(12:10) Z gostincem dan pred zaprtjem

Pred napovedano razglasitvijo Posavje kot ene izmed "rdečih" slovenskih regij smo se pogovarjali z gostincem Nejcem Kunstom iz Gostilne Kunst. Na vprašanje, kaj pričakujejo od države, pravi, "da nič kaj veliko, se bomo že znašli." > PREBERI VEČ

(11:35) Odpoved vseh javnih prireditev in dogodkov v Kulturnem domu Krško

Mestni muzej, Galerija Krško in Grad Rajhenburg ostajajo odprti za individualne obiskovalce

V Kulturnem domu Krško odpovedujejo vse javne prireditve in dogodke Kulturnega doma Krško. "Za vse odpadle prireditve bomo skušali zagotoviti nadomestne termine. Mestni muzej Krško, Galerija Krško in Grad Rajhenburg ostajajo odprti za individualne obiskovalce, družine in manjše skupine obiskovalcev (največ 10)," pravijo v Kulturnem domu Krško.

Za prireditve bodo skušali zagotoviti nadomestne termine

Za vse odpadle prireditve bodo skušali zagotoviti nadomestne termine, kupljene vstopnice za prestavljene prireditve bodo veljavne tudi za nadomestne termine. "Če obiskovalcem novi termin prireditve ne ustreza ali je ta odpovedana, bo Kulturni dom Krško povrnil kupnino. Vsa vračila kupnin bodo, ob predložitvi kupljene vstopnice, možna le z nakazilom na transakcijski račun. Vračilo kupnine za predstavo Avdicija bo možno do petka, 23. oktobra, na tistem prodajnem mestu, kjer ste vstopnico kupili," dodajajo.

(11:29) Prva okužba tudi v Domu starejših občanov Krško

O okužbi s SARS-CoV-2 pri eni od zaposlenih so bili v četrtkovem popoldnevu obveščeni tudi v Domu starejših občanov Krško. > PREBERI VEČ

(11:03) Informacije za občanke in občane občine Krško

Občanke in občani občine Krško lahko več informacij v zvezi z ukrepi omejitve širjenja virusa SARS-CoV-2 dobijo na kontaktnih naslovih. > PREBERI VEČ

(10:44) Delež pozitivnih na petkovih testiranjih 16,05%

V četrtek so 834 novih primerov potrdili ob 5196 testiranjih, kar je 16,05% delež pozitivnih oseb - žal najvišji doslej! Podatke po občinah in regijah še čakamo, več v nadaljevanju dneva.

(10:31) SLOVENIJA: V četrtek 834 novih potrjenih primerov

V državi 5.413 aktivnih primerov

Zdaj je uradno, v Sloveniji so v četrtek, 15. oktobra, potrdili 834 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Skupaj je v državi 5.413 aktivnih primerov, 242 oseb je hospitaliziranih v bolnišnicah, od tega 45 ljudi v intenzivni enoti, štirje ljudje so žal umrli.

(10:17) V četrtek v Sloveniji več kot 800 novih primerov?

Po poročanju različnih virov so v Sloveniji v četrtek potrdili več kot 800 novih primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom. Več informacij v nadaljevanju dneva.

(10:15) Nov dan, nove novice

Nov dan, novo spremljanje dogodkov s SARS-CoV-2 virusom in COVID-19 boleznijo. Maske na nos, roke pod vodo in pamet v glavo. Predvsem pa ostanite zdravi.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja