Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
23.10.2020
21:12
COVID-19, 23. oktober 2020
Grafika: ePosavje.com
Zbirne informacije o epidemiji COVID-19 iz Posavja v petek, 23. oktobra 2020, ko so pri nas potrdili 47 novih primerov okužbe, aktivnih je bilo 435 primerov.

Več informacij iz minute v minuto:

PETEK, 23. OKTOBER 2020

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE DNEVA:

  • SLOVENIJA: V četrtek v Sloveniji 1656 novih primerov, 6745 testiranj in 24,55% delež pozitivnih
  • POSAVJE: 47 novih primerov: Brežice +17, Krško +16, ...
  • V Domu upokojencev Brežice potrjenih skupaj 69 primerov
  • Slovenija se zaustavlja, zaprti vrtci, številni drugi ukrepi

(20:34) Pozitiven bris pri stanovalki v Domu starejših občanov Krško

V Domu starejših občanov Krško so v četrtek opravili testiranje pri 109 osebah in to je pokazalo pozitiven bris pri eni izmed stanovalk. > PREBERI VEČ

(19:44) Prekinitev prvenstva v 2. SNL in 1. SFL

Nogometna zveza Slovenije je klube 2. slovenske nogometne lige (SNL) in 1. slovenske futsal lige (SFL) obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL. Obe tekmovanji sta tako do nadaljnjega prekinjeni, tekmovanji, ki se nadaljujeta, sta Prva liga Telekom Slovenije in 1. slovenska ženska nogometna liga.

(18:50) Gasilci razkuževali v Brežicah in Sevnici

Gasilci so bili v petek znova na delu. Krški poklicni gasilci so zjutraj v Brežicah začeli z razkuževanjem notranjih prostorov doma starejših občanov Brežice, ob 15.55 pa so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica v Sevnici razkuževali notranje prostore osnovne šole

(18:47) Zaprtje Galerije Božidar Jakac in Lamutovega likovnega salona

Galerija Božidar Jakac in Lamutov likovni salon, skupaj s Turistično informacijskim centrom Kostanjevica na Krki, bosta d sobote, 24. oktobra 2020, zaprti za vse obiskovalce. Za vse informacije so vam na voljo na telefonski številki 07 49 88 140 ali elektronskem naslovu info@galerija-bj.si. Do preklica bo zaprt tudi Posavski muzej Brežice. Od sobote so za vse obiskovalce do nadaljnjega zaprte tudi muzejske enote Kulturnega doma Krško, Grad Rajhenburg, Mestni muzej Krško in Galerija Krško.

(16:20) Omejitev ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

Od sobote naprej bo v veljavi nov dlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki določa nove omejitve storitev po državi. > PREBERI VEČ

(14:08) V Posavju 435 aktivnih primerov

Aktivni primeri v Posavju, 23. oktober 2020

(14:01) V Posavju v četrtek potrdili 47 novih potrjenih primerov

Po podatkih NIJZ-ja so v četrtek v Posavju potrdili 47 novih primerov, prav tako njihovi podatki kažejo, da so v čertek v Sevnici potrdili še dva primera smrti (skupaj 10).

Podatki za četrtek, 22. oktober 2020:

  • Krško +16 potrjenih primerov (115 aktivnih primerov)
  • Brežice +17 (110)
  • Sevnica +10 (164)
  • Radeče +2 (24)
  • Kostanjevica na Krki +2 (18)
  • Bistrica ob Sotli 0 (4)

V Posavju 435 aktivno potrjenih primerov

V posavskih občinah je trenutno potrjenih 435 aktivnih primerov. V občini Sevnica jih je 164, v krški občini 115, v brežiški 110, v Radečah 24, Kostanjevici na Krki 18 in Bistrici ob Sotli 4.

(13:40) Če ste žrtev nasilja v družini, poiščite pomoč policije!

Policisti ob tem pravijo, da bodo omejitve, ki so bile sprejete, da bi preprečili slabšanje zdravstvenega stanja ljudi, lahko na drugi strani privedejo do povečanja nestrpnosti in s tem tudi do nasilja v družini, vezanost na dom pa lahko žrtvi otežuje prijavo.

(13:26) Izposoja knjig v času izrednih razmer

Iz Valvasorjeve knjižnice Krško: "Vnaprejšnje naročilo gradiva, prevzamete ga pred vhodom v knjižnico"

Osrednja krška knjižnica z mladinskim oddelkom in njenimi enotami je še vedno odprta po rednem obratovalnem času. Kot so sporočili iz Valvasorjeve knjižnice Krško, je "omogočen prosti pristop do gradiva v skladu s priporočili NIJZ. V želji po čimbolj preprostem in varnem dostopu do branja vam nudimo možnost vnaprejšnjega naročila gradiva, ki ga nato prevzamete v odpiralnem času knjižnice."

Slovenska vojska

(13:23) Slovenska vojska v "takojšnji pripravljenosti" za nudenje pomoči prebivalcem

Več kot 200 pripadnikov na voljo za takojšnjo pomoč v sistemu zaščite in reševanja

Kot so sporočili iz Slovenske vojske, so od četrtka, 22. oktobra, sile Slovenske vojske v takojšnji pripravljenosti za nudenje pomoči prebivalcem Republike Slovenije. Več kot 200 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, katerih število bodo po potrebi povečali, je na voljo za pomoč sistemu zaščite in reševanja.

Ekipe in sredstva za dezinfekcijo, helikopter, vojaška reševalna vozila, laboratorij

S potrebami Civilne zaščite bodo pripadnice in pripadniki Slovenske vojske pomagali pri preprečevanju širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 in blaženju posledic epidemije. V ta namen so pripravili različne zmogljivosti Slovenske vojske, pripravljene so ekipe in sredstva za dezinfekcijo, helikopter za medicinsko evakuacijo in za prevoz tovora, vojaška reševalna vozila, mobilni laboratorij, avtobusi, tovorna vozila, premične kuhinja, pralnica, tuširnica, agregati, enota za prečiščevanje vode in skupina za psihološko podporo.

(13:18) V Domu upokojencev Brežice v četrtek potrdili okužbo pri skupaj 69 osebah

V četrtek so v Domu upokojencev Brežice potrdili okužbe s SARS-CoV-2 virusom pri 55 stanovalcih in stanovalkah, potrjene okužbe pri zaposlenih so ostale pri številke 14. > PREBERI VEČ

(13:17) V bolnišnicah je hospitaliziranih 394 oseb

Po slovenskih bolnišnicah je hospitaliziranih 394 oseb, kažejo podatki NIJZ. V obravnavo so sprejeli 69 oseb, 28 so jih odpustili v domačo oskrbo. V intenzivni negi je 67 oseb, 5 več kot v četrtek in podatki kaže že tretji paket rdeče faze.

(13:04) Kakšni časi so pred ljubiteljsko kulturo?

Pogovarjali smo se s Tinko Vukić, vodjo Javnega sklada za kulturne dejavnosti, območne izpostave Krško, o aktivnostih v drugi epidemiji COVID-19.

Vrtec v občini Sevnica

(11:29) Naslednji teden vrtci zaprti, nekatere izjeme bodo

Kateri vrtci bodo odprti, zaenkrat še ni jasno

Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so sporočili, da bodo vrtci zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020 zaprti, predvidoma za teden dni. > PREBERI VEČ

(10:26) Regijski in občinski štabi delujejo v operativni sestavi

Na Civilni zaščiti pravijo, da regijski in občinski štabi delujejo v operativni sestavi. "Spremljajo razmere v regiji oziroma po občinah, izvajajo ukrepe za preprečevanje širjenja korona virusa, naloge oskrbe ranljivih skupin, obveščajo občane, pomagajo v ustanovah, kjer so žarišča okužb, preverjajo izvajanje sprejetih ukrepov ter izvajajo druge naloge povezane z epidemijo."

Opažajo vedno večji izpad zaposlenih v osnovnih šolah

Občine so objavile telefonske številke, na katerih lahko občani dobijo informacije in pomoč, vzpostavljeni so kontakti in koordinacija s službami na lokalnem nivoju. "Opažajo vedno večji izpad zaposlenih v osnovnih šolah in vzgojno varstvenih zavodih ter pri negi oskrbovancev v domovih starejših občanov, kjer se spopadajo tudi s kadrovskimi problemi," pravijo v dnevnem biltenu Centra za obveščanje Republike Slovenije. 

Gasilske enote razkužujejo, na vseh ravneh je bilo aktiviranih 1597 pripadnikov sil

Gasilske enote širšega pomena po potrebi razkužujejo objekte, če to ne morejo izvesti pooblaščene institucije. V četrtek, 22. oktobra, je bilo na državni, regijski in občinski ravni angažiranih 1.597 pripadnikov sil za zaščito, reševanje in pomoč, predstavnikov javnih služb in drugih.

(09:56) Krški župan o morebitnih občinskih ukrepih, povezanih s COVID-19

"Držimo se vseh napotkov"

"Čeprav se večkrat sliši od raznih državnih govorcih, da bodo občine poskrbele za določene stvari - ja, za vse bomo poskrbeli, za vse kar sodi v okvire pooblastil, ki jih imajo občine," o je o aktiviranju morebitnih dodatnih ukrepov, povezanih s COVID-19, v petek dopoldne povedal krški župan Miran Stanko.

"Že prejšnja epidemija v marcu je pokazala, da je Civilna zaščita kar precej izvzeta iz vseh teh ukrepov"

Kot dodaja, "so generalni okvir so določbe in uredbe, ki jih izdaja Vlada. V kolikor bo potrebno aktivirati enote, bomo to naredili. Že prejšnja epidemija v marcu je pokazala, da je Civilna zaščita kar precej izvzeta iz vseh teh ukrepov in treba je vedeti, da posebnih enot nimamo, vključujemo ljudi, ki so na svojih rednih delovnih mestih in največkrat tudi za medicinske težave niso usposobljeni. Držimo se vseh napotkov, kakšnih posebnih ukrepov pa trenutno ne predvidevamo."

(09:53) V četrtek več kot 1600 novih primerov

V Sloveniji so v četrtek znova potrdili več kot 1600 novih primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom, ko so ob 6745 testiranjih potrdili 1656 novih primerov, kar je 24,55% delež pozitivnih testov.

(09:44) Tako je bilo v četrtek: 1663 novih primerov v sredo, 4326 testov

V Sloveniji so v nedeljo opravili 4326 testov in potrdili 6215 novih primerov, kar je 26,76% potrjenih primerov glede na število testiranj. 

(09:43) Nov dan, nove novice

Nov dan, novo spremljanje dogodkov s SARS-CoV-2 virusom in COVID-19 boleznijo. Maske na nos, roke pod vodo in pamet v glavo. Predvsem pa ostanite zdravi.

Vse novice, povezane s COVID-19, najdeš na povezavi

Koronavirus v Posavju

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja