Skip to main content
V Posavju 30.2° C Četrtek, 18. avgust 2022
30.08.2021
13:42
Drnovo, Cerklje ob Krki
Foto: ePosavje.com
Od petka do nedelje, 27. do 29. avgusta, so v Posavju potrdili 16 novih primerov, od tega največ (13) v petek, ko so nove okužbe s SARS-CoV-2 virusom potrdili v petih občinah.

COVID-19 v Posavju

PONEDELJEK, 30. AVGUST 2021

(11:51) POSAVJE med vikendom: +16

V Posavju so od petka do nedelje potrdili 16 novih primerov okužbe, od tega prvič po 8. avgustu v nedeljo brez novega primera v kateri od šestih občin. V petek so potrdili 13 primerov, v soboto tri. Petkovih trinajst je prvič znova po 24. avgustu, da so potrdili dvomestno število novih primerov. 

V zadnjih treh dneh največ novih v občini Radeče

Od zadnjega poročanja so v radeški občini potrdili pet primerov okužb, v krški in sevniški občini po štiri primere okužb, dva v brežiški in en primer v kostanjeviški občini.

(11:49) Cepljenje na terenu v krški in kostanjeviški občini

"Iz samih podatkov o starejših od 75 let smo ugotovili, da je nekje še vedno okoli 40 odstotkov ljudi necepljenih. Tudi zato bomo v naslednjih dneh in mesecu septembru organizirali kar nekaj terminov na samih lokacijah, bližje prebivališčem tem ljudem," nam je v petek povedala direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič.

Občani bodo po pošti prejeli letake

"Verjamem, da gre za ljudi, ki ne spremljajo terminov prek interneta in medijev. Verjamem, da bo obisk v teh krajih temu primeren. Šlo bo za večkratno cepljenje na isti lokaciji z mobilno enoto. Prebivalci teh krajev bodo po pošti prejeli letake in datume s termini cepljenja. V tem trenutku gre za kraje Rožno, Brestanica, Veliki Kamen, Orehovec, Črneča vas, Oštrc, Veliko Mraševo in Brezje," dodaja direktorica.

Glede na odziv tudi razširitev terena mobilne ekipe

V Krškem bodo glede na odzive krajanov še razširili krog delovanja mobilne enote. "Glede na to, kako se bodo prebivalci teh krajev odzivali, bodo dodali tudi še ostale kraje. V cepilnem centru Zdravstvenega doma Krško imamo dnevno odprte termine za nenaročene, ne čaka se, cepivo lahko izbirate. Cepimo vsak dan od ponedeljka do petka, od 7. do 13. ure, ob sredah celo od 7. do 17. ure. Cepimo pa tudi to soboto od 8. do 11. ure." > PREBERI VEČ

(11:48) SLOVENIJA: +143

V nedeljo so v Sloveniji ob 887 testih PCR potrdili 143 okužb s SARS-CoV-2 virusom, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Delež pozitivnih testov je bil tako 16,1-odstoten, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je 422, 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa 241.

(bš, eP)

covid19
koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Zadnje novice