Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
17.03.2021
20:41
Odprte terase v Posavju, 17. marec 2021
Foto: arhiv ePosavje.com
Kaj bodo v sredo prinesle torkove številke potrjenih primerov? V Posavju smo v zadnjih petih dneh zabeležili zelo podobno število novih primerov. Pričakujemo lahko tudi odločitev o delovanju teras.

COVID-19 v Posavju

SREDA, 17. MAREC 2021

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE DNEVA:

 • SLOVENIJA: +1112 novih primerov, 5989 PCR testiranj, delež pozitivnih 18,5%
 • POSAVJE: +13, Krško +9
 • V Posavju 184 aktivnih primerov, enako kot v ponedeljek
 • Nacionalni koordinator za cepljenje na obisku v Krškem

(20:40) Kaj o odprtih terasah pravijo gostinci?

V Posavju je že dober teden dovoljena strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov. Gostinci so se dobro pripravili, nekateri so čas zaprtja izkoristili za prenovo. In smo jih obiskali s kamero. > VEČ

(20:33) Terase v Posavju še naprej ostajajo odprte

Na sredini seji Vlade Republike Slovenije so podaljšali veljavnost ukrepov iz Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, po katerem je bilo v Posavski regiji in Jugovzhodni Sloveniji dovoljeno ponujanje storitev na terasah in vrtovih gostinskih lokalov. Po novem bo v rumeni barvi statistične regije tudi Primorsko-notranjska regija. Tam bo ponujanje storitev na terasah možno od ponedeljka naprej.

V glasbenih šolah tudi pouk baleta in sodobnega plesa

Na podlagi mnenja Strokovne skupine pri Ministrstvu za zdravje s spremembami odloka v glasbenih šolah poleg izvedbe individualnega pouka dovoljujejo tudi pouk baleta in sodobnega plesa, pri tem pa mora biti med udeleženci zagotovljena vsaj dva metra medsebojne razdalje. 

Na seji so podaljšali tudi veljavnost šestih že sprejetih odlokov, tako do 26. marca še vedno veljajo:

 • Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2;
 • Odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah;
 • Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov;
 • Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije;
 • Odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji;
 • Odlok o omejitvi in načinu izvajanja preizkusov znanja o strokovni usposobljenosti za upravljanje energetskih naprav.

(19:34) Število aktivnih primerov v Posavju, torek, 16. marec 2021

Število aktivnih primerov v Posavju, 17. marec 2021

(19:35) Posavje +23, število aktivnih primerov enako kot v ponedeljek

Podatki za torek, 16. marca, 2021:

 • Posavje +13 (184 aktivnih primerov / -)
 • Krško +9 (63 / +3)
 • Brežice +1 (45 / -2)
 • Sevnica +2 (39 / -)
 • Radeče 0 (9 / -1)
 • Kostanjevica na Krki +1 (18 / +1)
 • Bistrica ob Sotli 0 (9 / -1)

184 aktivnih primerov

V torek smo imeli v Posavju še 184 aktivnih primerov, po številkah v zadnjih 14 dneh lahko opazimo rahlo rast števila aktivnih primerov, 187 smo jih nazadnje imeli 1. marca. 

(19:19) Pri sosedih bodo v soboto množično cepili

Na drugi strani meje se pripravljajo na sobotno množično cepljenje prebivalstva. V devetih krajih Zagrebške županije, tudi v Zaprešiču in Samoboru, bo skupaj 42 mobilnih ekip za cepljenje opravilo cepljenje predvidoma 4458 pacientov, katerim bodo termine sporočili njihovi družinski zdravniki. Cepljenje bo, tako piše na spletni strani županije, v soboto potekalo med 9. in 17. uro.

(14:12) Nacionalni koordinator za cepljenje na obisku v Krškem

Nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper COVID-19 Jelko Kacin je v sklopu obiskov cepilnih mest v zdravstvenih domovih obiskal tudi Zdravstveni dom Krško. > VEČ

(14:12) Umrlo 7 bolnikov s COVID-19

V torek je bilo hospitaliziranih sedem covidnih bolnikov manj kot dan prej, število covidnih bolnikov na intenzivni terapiji pa je ostalo nespremenjeno. Umrlo je še sedem bolnikov s covidom-19. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 737 in se je v primerjavi z dnevom poprej povečalo za 21.

(09:26) Na Brdu pri Kranju vodje strank in poslanskih skupin

Na Brdu pri Kranju se bodo sestali vodje večine strank in poslanskih skupin ter minister za zdravje Janez Poklukar s strokovno skupino. Na srečanju bodo izmenjali mnenja in stališča o ključnih vprašanjih in ukrepih, pomembnih za uspešno strategijo soočanja z epidemijo covida-19, vključno z morebitnimi predlogi za nujno potrebne sistemske spremembe v zdravstvenem sistemu.

Vlada popoldne tudi o terasah?

Bo pa v sredinem popoldnevu o epidemioloških razmerah in ukrepih, ki veljajo, razpravljala tudi vlada. Glede na to, da se izteka 14-dnevno poskusno obdobje odprtih teras v dveh regijah, lahko pričakujemo odločitev tudi o podaljšanju ali nepodaljšanju tega ukrepa.

(09:22) Se bo predsednik Borut Pahor cepil z AstraZeneco? To je povedal v Brežicah:

Po načrtu strategije cepljenja naj bi bil predsednik Pahor na vrsti za cepljenje z AstroZenec konec tega tedna. "Če bo pri tem ostalo, nimam nobenih težav. Zaupam ljudem, ki skrbijo za cepljenje, da je to cepivo varno. Pričakujem morda kakšen stranski učinek, a sem prepričan, da tisti, ki ocenjujejo ta tveganja vse to vedo in jim popolnoma zaupam. Brez skrbi, še več. Z veseljem pričakujem to cepljenje. Mislim, da na koncu neka precepljenost rešuje celotno vprašanje tega nehvaležnega obdobja epidemije," je povedal Pahor. > VEČ

(eP)

koronavirus
sevnica
krško
brežice
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Zadnje novice