Skip to main content
V Posavju -2.5° C Torek, 25. januar 2022
26.10.2020
18:32
Vrtec Krško
Foto: arhiv ePosavje
Vrtci v krški občini od ponedeljka, 26. oktobra, v času epidemije COVID-19 delujejo v zmanjšanem obsegu.

Vrtci v krški občini delujejo v zmanjšanem obsegu

KRŠKO Po sklepu o delovanju vrtcev v krški občini v času epidemije, ki ga je podpisal krški župan, vrtci na območju občine od 26. oktobra 2020 do preklica delujejo v zmanjšanjem obsegu.

"Nemoteno delovanje lokalne skupnosti ali države in družbe"

"Vrtci bodo delovali v zmanjšanem obsegu tako, da bo zagotovljeno nujno varstvo za otroke staršev, kateri opravljajo delo, ki je nujno potrebno za nemoteno delovanje lokalne skupnosti ali države in družbe ter staršev, ki zaradi narave delovnega mesta ne morejo opravljati dela na domu in varstva otrok ne morejo zagotoviti na drugačen način," je zapisano v sklepu.

Starši boste nujno potrebo izkazali s pitno izjavo

Starši bodo nujno potrebo po varstvu v vrtcu izkazali s pisno izjavo, da opravljajo prej navedeno delo. "Pogoj za vstop v vrtec je pisna izjava staršev, da je otrok zdrav in v obdobju zadnjih 10 dni  ni bil v stiku z okuženo osebo," še dodajajo.

V ponedeljek je bilo v vrtcih 118 otrok

Glede na potrebe bodo možne spremembe

Kot so sporočili z Občine Krško, je bilo v ponedeljek v krških vrtcih 118 otrok, kar je približno 10 % od vseh vključenih. Med izjemami sta enoti vrtca Krško Grič in Zdole ter enote leskovškega vrtca Peter Pan in Lumpek v Velikem Podlogu, enota Drobižek, obe skupini v Mercator centru in enota Vila v Leskovcu. "Glede na potrebe so možne spremembe, o katerih vas bomo sproti obveščali," dodajajo na Občini Krško.

(bš)

krško
koronavirus
šole v posavju

Pridružite se nam