Skip to main content
Torek, 28. november 2023
16.10.2020
16:22
Nejc Kunst, COVID-19
Grafika: ePosavje.com
Pred napovedano razglasitvijo Posavje kot ene izmed "rdečih" slovenskih regij smo se pogovarjali z gostincem Nejcem Kunstom iz Gostilne Kunst. Na vprašanje, kaj pričakujejo od države, pravi ....

Kaj pričakujete od države? "Nič veliko, se bomo že znašli"

"Seveda je vsaka sprememba stresna"

KRŠKO Z Nejcem Kunstom iz Gostilne Kunst smo se pogovarjali dan pred napovedanim zaprtjem gostiln, restavracij in lokalov v "rdečih regijah", v katero spada tudi Posavje. Kunst pravi, da novi ukrepi za njih pomenijo novo prilagajanje, izjem z dostavo in prevzemom hrane v lokalu se bodo, kot pravi naš sogovornik, poslužili. "Na to smo pripravljeni že od marca, seveda pa je vsaka sprememba stresna."

"V letošnjem letu so posledice za naše podjetje ogromne"

Kako bodo rešili status zaposlenih? Bomo videli glede na povpraševanje, pravi Kunst. "Določene bomo usmerili na čakanje, prilagajali se bomo sproti. Vidite, da se iz dneva v dan dogajajo spremembe. V letošnjem letu so posledice za naše podjetje ogromne, izgube je še več kot 30%," še dodaja sogovornik.

"Računamo bolj na sebe kot na državo"

"Nekako bomo speljali, bomo že"

Na naše vprašanje kaj pričakujejo od države, je bil Kunst kratek in jasen. "Nič kaj veliko, računamo bolj na sebe kot na državo." Ob tem pravi, da "dajo pomoč bolj na načelni ravni. Eno osebo smo zaposlili samo za papirje. Ogromno birokacije, ampak nekako bomo speljali, bomo že."

"Pričakujem, da bomo do maja naslednje leto bolj vegetirali kot delali normalno"

Zaustavitev življenja in zaprtje restavracij, lokalov in gostiln v marcu je bilo presečenje. "Maja smo lahko odprli, dokler se je promet postavil nazaj je bil julij, avgust, septembra pa je znova začel padati. Ko bomo znova odprli, gostilne ne bodo takoj polne. Ljudje so prestrašeni. Pričakujem, da bomo do maja naslednje leto bolj vegetirali kot delali normalno," dodaja sogovornik. Meseci, ki sledijo, so za gostince zelo dobri meseci. "Letos jih pač ne bo, velik bo izpad dohodka."

(eP)

koronavirus
krško
video

Pridružite se nam