Skip to main content
V Posavju 15.2° C Sobota, 1. oktober 2022
12.01.2022
12:52
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V prvi letošnji številki internega glasila Splošne bolnišnice Brežice je direktorica bolnišnice Anica Hribar zaposlenim zapisala več informacij in navodil ob vstopu v 5. val epidemije.

Pričakujejo, da bo v državi z dela odsotnih do 400.000 ljudi

BREŽICE Tako je zapisala, "da v naslednjih dneh pričakujemo v državi od 7.500 do 10.000 okuženih oseb dnevno. Iz tega sledi bistveno povečanje odsotnosti zaposlenih v vseh panogah zaradi bolezni ali zaradi karanten. Na nivoju države se pričakuje dnevno do 400.000 odsotnih z dela." V torek, 11. januarja, so v Sloveniji potrdili 7420 novih primerov okužb s SARS-CoV-2 virusom.

COVID oddelka v brežiški bolnišnici še ne bodo ukinili

In s tem v bolnišnicah pričakujejo povečanje število pacientov obolelih za COVID, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje in intenzivno terapijo. Kakor nadaljuje, COVID oddelka v Splošni bolnišnici Brežice kljub trenutno bistveno manjšemu številu pacientov, ne bodo ukinili. V sredo je bilo na oddelku v oskrbi devet bolnikov.

"Organizacijo dela bo potrebno dnevno prilagajati"

Ker pričakujejo povečano število obolelih za COVID med zaposlenimi, bo potrebno organizacijo dela dnevno prilagajati. "Pričakujemo, da v času največjega števila okužb v državi, ne bo možno zagotavljati kadrovskega standarda, ki ga sicer zagotavljamo pri delu. Obremenitve zaposlenih, ki bodo lahko opravljali delo, bodo zato večje, kot je to običajno," dodajajo.

Prošnja zaposlenim

Za konec v zapisu zaposlenim pišejo prošnjo, da se zaposleni tudi v domačem okolju izogibajo aktivnostim, zaradi katerih bi lahko prišlo do okužbe. "Pomembno je, da ostanemo zdravi, da bomo lahko pomagali bolnim prebivalcem, ki bodo potrebovali zdravljenje, kakor tudi zato, da obremenitve zaposlenih zaradi odsotnosti ne bodo prevelik."

(eP)

brežice
koronavirus
covid19
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam