Skip to main content
V Posavju 4.8° C Sreda, 7. december 2022
22.03.2021
13:55
Narava ni odlagališče
Grafika: ePosavje.com
V zadnjih mesecih in tednih smo po krški občini v naravi opazili vse več točk, kamor občani odlagajo različne kosovne odpadke.

Narava ni odlagališče

KRŠKO Na več različnih lokacijah po Krškem smo v zadnjih tednih in mesecih opazili več odlagališč kosovnih odpadkov. Odpadkov, ki v naravo pa res ne sodijo. Na Sremiču so tako vzniknili kupi odpadnega betona, starih blokov opek in opečnate kritine, enega bolj žalostnih prizorov pa smo opazili na levem bregu reke Save. Niti ne 3 kilometre zračne razdalje od zbirnega centra v Spodnjem Starem Gradu je nekdo s prikolice ali iz kombije stresel nič več in nič manj - hladilnik. 

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Krčani lahko odpadke pripeljejo v Zbirni center Spodnji Stari Grad

Na Zbirnem centru Spodnji Stari Grad, ki deluje v okviru Centra za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad, sprejemajo vse vrste odpadkov iz gospodinjstev skozi vse leto. Na zbirnem centru so prisotni delavci, ki občane usmerjajo in prevzemajo odpadke. V poletnem času, od 1. marca do 31. oktobra, je zbirni center med tednom odprt od 7. do 19. ure.

Za občane občin Krško in Kostanjevica na Krki odvoz kosovnih odpadkov enkrat letno

Vsa gospodinjstva v občini Krško in občini Kostanjevica na Krki lahko enkrat letno izkoristijo možnost naročila odvoza kosovnih odpadkov brezplačno, vendar ne več kot 3 m3.

(eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam