Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
21.10.2019
09:31
Skupaj za živali
Qlandia z dobrodelno akcijo poziva širšo javnost k zbiralni akciji tekstila za živali, odgovornemu ravnanju z živalmi in različnim aktivacijam.

DAJ NAPREJ

Qlandia ob izteku leta daje naprej tačkam iz lokalnih zavetišč za živali

Različne aktivacije bodo namreč določile višino finančne donacije izbranim lokalnim zavetiščem za živali.

Nobeno pomanjkanje ali druge težave niso nikoli tako majhne, da si ne bi zaslužile naše pozornosti. Ob izteku leta so se v Qlandii odločili pomagati bitjem, ki so pogosto odrinjena na rob zanimanja družbe - zapuščenim živalim iz lokalnih zavetišč. Problem, ki ga rešujejo se morda na prvi pogled ne zdi tako pereč, a prav hitro so ugotovili, da so zavetišča pogosto materialno in finančno podhranjena, čeprav so to edine ustanove pri nas, ki celostno obravnavajo in skrbijo za zapuščene tačke. Nudijo jim nastanitev, redno prehrano, higiensko in predpisano veterinarsko oskrbo, sprehode, razvedrilo in predvsem čustveno toplino in dotik, ki ga potrebujejo vse domače živali. V ta namen se je Qlandia povezala s 4 lokalnimi zavetišči (Oskar Vitovlje, zavod za oskrbo, nego in vzgojo hišnih in izgubljenih živali, Zavetišče Horjul, Zavetišče Turk in Zavetišče Maribor), ki jim bo podelila materialno in finančno donacijo v vrednosti več kot 15.000,00 €.

Qlandia s trimesečno kampanjo povezuje trgovine/lokale v vsaki Qlandii, obiskovalce nakupovalnih centrov, obiskovalce svoje spletne strani in lokalno skupnost. V oktobru se pridružite zbiralni akciji tekstila, pri čemer lahko v za to namenjene zabojnike v Qlandiah po Sloveniji odložite čiste brisače in volnene odeje (brez polnil). Zbran tekstil bodo lokalna zavetišča uporabila za potrebno oskrbo živali (osnovna nega, oprema bivalnih prostorov živali, ipd.). V drugem delu kampanje lahko sodelujete v donacijski nagradni igri, kjer količina zbranih računov kupcev določa višino finančne donacije Qlandia zavetiščem. Vi nakupujete, Qlandia daruje. Na ta način Qlandia želi zbrati več kot 9.000,00 € za zapuščene živali. Qlandia bo skozi kampanjo pripravila vsebine, s katerimi želijo informirati javnost o tem, kako enostavno in hitro je lahko doniranje 0,5 % svoje dohodnine.

Ključno vlogo pri soustvarjanju donacijske note kampanje imajo tudi trgovine in lokali v nakupovalnih centrih Qlandia, saj lahko pristopijo k projektu kot finančni botri živalim v zavetišču (kritje vsaj enomesečne oskrbe živali). Skupaj za živali!

Odgovorno ravnanje in skrb za živali se začne v znanju in ustreznih informacijah. Qlandia je pomislila tudi na to, zato bo v vseh nakupovalnih centrih Qlandia v drugi polovici novembra postavljena 14-dnevna poučna razstava v sliki in besedi. V Qlandii verjamejo, da bo celovit sklop zastavljenih aktivnosti pozitivno vplival na počutje zapuščenih živali in pomagal zavetiščem v njihovem prizadevanju. Pozivajo vas, da se skupaj z njimi zavzamete za zapuščene živali in jim pomagate ustvarjati deželo odgovornih ljudi. Poiščite oznako #QLdajnaprej in dajte naprej tudi vi.

OGLASNO SPOROČILO

oglasna novica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja