Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
23.10.2019
08:24
Foto: Doroteja Jazbec
Ob mesecu požarne varnosti je tudi osrednje prostovoljno gasilsko društvo v občini Radeče aktivno.

Dan odprtih vrat PGD Radeče

RADEČE Po izvedbi interne vaje v enem od blokovskih naselij, letošnji poudarek je na požarni varnosti v večstanovanjskih stavbah, je bil za občane organiziran še dan odprtih vrat z namenom ozaveščanja in dajanja uporabnih informacij iz prve roke.

Pripravljene so bile namreč aktivnosti, ob katerih smo operativni gasilci PGD Radeče opozorili na (ne)pravilno ukrepanje v primeru, ko zagori maščoba, prikazani so bili postopki nudenja prve pomoči in uporaba avtomatskega eksternega defibrilatorja, vsak pa se je lahko preizkusil tudi v gašenju goreče plinske jeklenke z ročnim gasilnikom.

Občani so si lahko tudi ogledali gasilski vozili za prevoz vode (avtocisterni), ogled pa je bil pospremljen s strokovno razlago, za kakšen namen se posamezna gasilska oprema uporablja. Tako je sobotno oktobrsko dopoldne minilo v znamenju preventivnega in ozaveščevalnega  dela in prikaza le delčka izmed številnih nalog, katere sicer opravljamo gasilci prostovoljci.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

PGD Radeče, ki se po kategorizaciji uvršča med društva III. kategorije, sicer šteje dobrih 80 članov, med katerimi je 40 operativnih gasilcev, 25 je pripadnikov mladine in petnajst veteranov. Na čelu društva je od leta 2018 predsednik Luka Suzić, za operativni del pa skrbi poveljnik Janez Sonc, kateri je ob zaključku te novice povedal še, da se radeški gasilci letno v povprečju odzovemo klicu na pomoč v 15 intervencijskih primerih.

Doroteja Jazbec

radeče
gasilci
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja