Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
29.01.2021
08:58
Ko bom velik, bom
Grafika: MC Krško
Leti 2020 in 2021 sta nekaj posebnega, na pot nam postavljata številne izzive in nove načine dela.

Dan poklicev v Mladinskem centru Krško 

KRŠKO Navadno Dan poklicev organiziramo v živo v Mladinskem centru Krško, k sodelovanju takrat povabimo osnovne šole oziroma devetošolce, ki se odločajo za nadaljnje šolanje in poklicno pot ter jim pomagamo pri odločitvi s predstavitvami različnih poklicev, ki jih zanimajo.

Zaradi epidemioloških ukrepov in šolanja od doma je bila tradicionalna izvedba dogodka tudi tokrat onemogočena, zato smo se z Osnovno šolo Leskovec pri Krškem dogovorili za izvedbo interaktivnega Dneva poklicev preko video konference in sicer v sredo, 27. januarja 2021, za učence 8. in 9. razreda, skupno 133 učencev. 

V anketah, ko učence sprašujemo, katere poklice bi želeli spoznati, so mladi tokrat največ zanimanja izrazili za zdravstvene poklice, veterinarja, policista, inženirja elektrotehnike, dispečerja, fotografa, novinarja in kozmetičarko.

Dan poklicev smo pričeli s predstavitvijo MC Krško in razdelitvijo v skupine, nadaljevali z interaktivnimi delavnicami kompetenc v treh manjših skupinah, ki so jih vodili mladinski delavci iz MC Krško, sledila pa je še predstavitev poklicev po skupinah. K sodelovanju smo povabili lokalne delodajalce, ki so se prijazno odzvali in se, kljub temu, da so bili nekateri povsem nevešči sodelovanja na video konferenci, vsi odlično odrezali. Predstavitev poklicev je potekala v obliki sproščenega pogovora z učenci, ki so jim delodajalci predstavili vsak svoj poklic, šolanje, svojo karierno pot, pa tudi svojo službo v podjetju, kjer so zaposleni, v drugem delu pa so bili predstavniki poklicev učencem na voljo za vprašanja.

Za sodelovanje bi se radi zahvalili vsem predstavnikom poklicev, ki so se prijazno odzvali našemu vabilu:

  • kozmetičarka Mateja Petan iz Kozmetičnega kotička,
  • fotograf in novinar Boštjan Colarič iz studia Fotografika,
  • dispečer Rene Jeromel iz GEN energija, d.o.o.,
  • veterinarka Mirjam Blatnik iz VET B.M. d.o.o.,
  • zdravnik specialist urgentne medicine Jan Kurinčič iz Zdravstvenega doma Krško,
  • inženir elektrotehnike Jure Jazbinšek iz GEN energija, d.o.o.,
  • vojak štabni vodnik Peter Cesar in Uprave za obrambo Novo mesto in
  • policist Marjan Galič iz Policijske postaje Brežice.

Vsem sodelujočim predstavnikom podjetij in različnih poklicev se iskreno zahvaljujemo za udeležbo in zanimive predstavitve, veseli smo, da so se odzvali našemu vabilu, kljub izzivom predstavitve prek video konference in s tem ponovno dokazali, da se zavedajo pomembnosti izobraževanja mladih, ki bodo morda v prihodnosti postali del njihovega podjetja. Seveda pa se zahvaljujemo tudi vsem osnovnošolcem za sodelovanje in strokovnim delavcem OŠ Leskovec pri Krškem za izkazano zaupanje.

Vsi udeleženi, tako organizatorji kot predstavniki poklicev predvsem pa učenci in predstavniki šole, smo bili z drugo interaktivno izvedbo Dneva poklicev preko video konference zelo zadovoljni in se že veselimo novih.

Tanja Brate

mc krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi