Skip to main content
V Posavju 7.3° C Ponedeljek, 27. marec 2023
05.10.2020
17:38
Dan poklicev v MC Krško
Foto: Benjamin Kovač
V sredo, 30. septembra 2020, je v MC Krško že sedmo leto zapored potekal Dan poklicev, namenjen učencem devetih razredov, ki se bodo kmalu odločali o nadaljevanju šolanja in izbiri poklica.

Dan poklicev v Mladinskem centru Krško

KRŠKO Dneva poklicev, ki je bil tokrat namenjen učencem Osnovne šole Radeče, se je, zaradi upoštevanja ukrepov za zajezitev koronavirusa, tokrat udeležilo precej manj učencev, skupaj 29 učencev devetih razredov Osnovne šole Marjana Nemca iz Radeč. Cilj aktivnosti je mladostnikom predstaviti kako poteka delo v določenih podjetjih, kako priti do želenega poklica in kakšne so njihove možnosti zaposlitve v prihodnosti.

Fotogalerija (Foto: Benjamin Kovač):

Nadaljevanje šolanja in izbira poklica

Učenci, ki so se udeležili dneva poklicev, so mesec dni pred tem izpolnili anketo, v kateri so navedli, katere poklice si želijo spoznati in na podlagi teh interesov so bili povabljeni predstavniki različnih poklicev. V sredo so se učenci najprej zbrali v dvorani MC Krško, kjer so jim predstavili dejavnosti Mladinskega centra Krško. Kasneje so se osnovnošolci razdelili v tri skupine in se udeležili zanimivih delavnic o kompetencah, kasneje pa so se jim pridružili še predstavniki različnih poklicev iz Posavja, ki so učencem predstavili svoje poklice, osebne karierne poti in podjetja, v katerih so zaposleni ter napovedali trende zaposlovanja v svojih podjetjih in ustanovah v naslednjih letih. Devetošolci so imeli priložnost, v obliki odprtega dialoga z delodajalci, spoznati naslednje poklice: učitelj, vzgojitelj, reševalec, veterinar, kriminalist, strojnik, inženir živilstva in prehrane, avtoserviser, odvetnik, grafični oblikovalec, glasbenik, slikar ter igralec in ostali poklici na AGRFT.

Kdo vse se je odzval povabilu?

Podjetja in ustanove, ki so se prijazno odzvali njihovemu povabilu so Zdravstveni dom Krško, Vet BM, Šolski center Krško-Sevnica, Policijska postaja Krško, Odvetnik Dušan Dornik ml., ARtisk Dobova ter zaposleni v MC Krško. "Vsem predstavnikom zgoraj naštetih podjetij in različnih poklicev se MC Krško iskreno zahvaljuje za udeležbo in zanimive predstavitve, z odzivom na povabilo so podjetja in ustanove znova dokazali, da se zavedajo pomembnosti izobraževanja mladih, ki bodo morda v prihodnosti tudi del njihovega podjetja. Seveda pa se zahvaljujejo tudi osnovnošolcem in strokovnim delavcem, da so jim prisluhnili. Vsi udeleženi, tako organizatorji kot predstavniki poklicev predvsem pa učenci in predstavniki šole, so bili z izvedbo zelo zadovoljni, zato že nestrpno pričakujejo naslednji Dan poklicev, ki bo zagotovo še pridobil na širini in kakovosti," še dodajajo v Mladinskem centru Krško.

Dosedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja potekla pogodba

Mihaela Kovačič je nova vršilka dolžnosti direktorja MC Krško

In kot so še sporočili iz Mladinskega centra (MC) Krško, je dosedanju vršilcu dolžnosti Mladinskega centra Krško Mitji Valentincu 30. septembra potekla pogodba, svet zavoda je za vršilko dolžnosti direktorja imenoval strokovno delavko MC Krško Mihaelo Kovačič, od 1. oktobra dalje za največ leto dni.

(bš)

mc krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja