Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
21.11.2019
10:45
Pismo Miklavžu, tehnični pregled obvoznice Krško
Grafika: ePosavje.com
V času prihajajočih obdarovanj bodo dobri decembrski možje darilo - upamo, da res - prinesli tudi na krške ceste. Znan je namreč datum tehničnega pregleda zadnjega dela krške obvoznice v Žadovinku.

Tehnični pregled zadnjega dela krške obvoznice

Datum pregleda? Četrtek, 5. decembra

Prvi decembrski mož je pismo z dobrimi željami po odprtju še zadnjega dela krške obvoznice očitno skrbno prečital. Upravna enota Krško je v ponedeljek izdala sklep o imenovanju komisije za tehnični pregled v upravni zadevi izdaje uporabnega dovoljenja za obvoznico Krško s spremljajočimi infastrukturnimi objekti. S tem je že znan tudi datum tehničnega pregleda, v četrtek, 5. decembra.

Predpogoj za izdajo uporabnega dovoljenja

Uspešno opravljen tehnični pregled je namreč predpogoj za izdajo uporabnega dovoljenja, s tem pa tudi odprtja še zadnjega dela novih prometnih poti od hidroelektrarne Krško do največjega krožišča na krških cestah, tistega pri nakupovalnih centrih pod daljnovodi.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Južni krak obvoznice bo stal dobrih 14 milijonov evrov

Izgradnja obvoznice bo v sodelovanju in sofinanciranjem Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo stala 14 milijonov evrov (od tega bo 8,7 milijona evropskih sredstev), od tega je vrednost južnega kraka in odseka mimo Vipapa 6,3 milijona evrov.

(bš)

krško
ceste
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja