Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
28.06.2021
10:15
Debatni sestanek leskovških salamarjev
Foto: Anton Hruševar
Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem je v sklopu svojega letnega plana izpeljalo tako imenovani Debatni sestanek.

Debatni sestanek Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot

LESKOVEC PRI KRŠKEM V prostorih Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem so se tako zbrali sodniki ocenjevalci pretekle leskovške salamiade, da se pogovorijo, kako se in so ocenjevali tekmovalne salame. Na debatnem sestanku je predsednik društva Jože Petkovšek poleg sodnikov povabil še profesorja iz kmetijske šole Grm.

Pred ocenjevanjem že nagrajenih salam se je sodnik Drago Košak zahvalim za povabilo, hkrati pa povedal,da je napaka, da se morda zaradi korone ali drugih razlogov skoraj zmeraj sodniki snidejo po ocenjevanju ne pa prej, da se dogovorijo glede samega ocenjevanja.

Po vsaki ocenjeni salami je vsak sodnik povedal svoje mnenje o njej, kar pa je bilo tudi namen tega snidenja. Povedano drugače, poiskušali so uskladiti bistvo pri oceni v bodoče, da ne bo prihajalo do prevelikega odstopanja med ocenjevanjem posameznika. Kot je še dejal, je ta debatni krožek zelo pozitiven, saj z njim tako negativne kot pozitivne izkušnje prenesejo v naslednje leto, da pri izdelavi dobrot pride do čim manj napak.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja