Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
23.12.2019
08:15
Decembrsko pravljično druženje z radeškima hortikulturnicama
Foto: Doroteja Jazbec
Namesto običajnega prvega ponedeljka v mesecu je decembrska pravljična urica v Radečah potekala 9. decembra popoldan.

Decembrsko pravljično druženje z radeškima hortikulturnicama

RADEČE Po tem, ko so otroci prisluhnili zgodbi, je sledilo ustvarjanje, seveda v predprazničnem duhu kot pritiče zadnjem koledarskem mesecu. Pravljico je prebrala knjižničarka Veronika Drašček, ki je tudi tokrat poskrbela, da so bili poslušalci aktivni, saj so po vsakih nekaj prebranih in slišanih stavkih vsebino knjige skupaj pokomentirali.

Ob tem, ko so bili prostori radeške knjižnice okrašeni z izdelki iz sklopa razstave "Narejeno doma, podarjeno iz srca", sta avtorici omenjene razstave, Mira Majnar in Marjeta Brilej, prevzeli tudi ustvarjalni del decembrske pravljične urice.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Iz večinoma naravnih materialov in s pomočjo pištole za lepljenje z vročim lepilom sta navzočim pokazali, kako lahko preprosto izdelajo unikatne dekorativne izdelke za prihajajoč praznični čas.

Po končanem delu pa sta članici Hortikulturnega društva Radeče, Mira in Marjeta, vsakemu otroku podarili prikupnega nasmejanega možiclja (storža) za slovo in v zahvalo za kreativno sodelovanje ter z željami, naj bo božično-novoletni čas lepo preživet.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja