Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
21.08.2021
10:12
Krožišče v Brestanici
Foto: ePosavje.com
Sredi junija so v Brestanici začeli s preureditvijo križišča v krožišče. Po terminskem načrtu so na polovici izvajanja del, po videnem na gradbišču pa že krepko čez polovico.

Na novem krožišču v Brestanici dela hitro potekajo

KRŠKO Krožišče v Brestanici skoraj že dobiva končno podobo. Iz smeri Krškega proti Sevnici je promet speljal po levem voznem pasu skozi krožišče, proti Brestanici pa po desnem voznem pasu. Trenutno dela potekajo na delu voznega pasu iz smeri Brestanice proti Sevnici, kjer bodo sklenili krog.

Več pritožb zaradi daljšega čakanja v koloni

Tudi na naš naslov se je obrnilo več bralcev, da v koloni predolgo čakajo. Čas čakanja je odvisen od določenega obdobja v dnevu, v četrtkovem zgodnjem dopoldnevu se je tako čas potovanja  med Krškim, Brestanico in Sevnico podaljšal tudi za 6 do 7 minut.

Pozivi k ureditvi pretočnosti prometa

Spomnimo, z Občine Krško so Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo, investitorju prenove brestaniškega križišča v krožišče, posredovali pobude krajanov po optimizaciji pretočnosti zapore na gradbišču krožišča Brestanica, predvsem ob jutranjih in popoldanskih konicah. Gradbena dela v Brestanici morajo biti po pogodbi zaključena do sredine oktobra, na informacijski tabli pred gradbišče je zapisan datum 14. oktober letos.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš, eP)

krško
ceste
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja