Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
19.11.2020
17:37
Zdravstveni dom Krško, november 2020
Foto: arhiv ePosavje
Po 25 potrjenih primerih v sredo v občini Krško smo v četrtkovem dopoldnevu govorili z direktorico Zdravstvenega doma Krško Tatjano Fabjančič Pavlič. "Zaenkrat je še prezgodaj govoriti o umirjanju."

 "Zaenkrat je še prezgodaj govoriti o umirjanju"

KRŠKO V občini Krško so v torek, 17. novembra, potrdili 25 primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom, od tega 11 na vstopni točki v Zdravstvenem domu Krško, preostale primere pa pri koncesionarjih ali na drugih odvzemnih mestih, je povedala direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič. "Vsekakor gre za porast števila pozitivnih v občini Krško. Zavedamo se, da je še kako pomembno, da posameznik upošteva navodila in pomembnost, da okužbe ne prenese v delovno okolje," dodaja sogovornica.

In kje se pojavljajo okužbe?

"Zaenkrat ne moremo govoriti o žariščih"

Sogovornica je ob tem dodala, da v Krškem zaenkrat ne moremo govoriti o žariščih na terenu. Po njenih besedah, "gre za razpršene okužbe, ki se na nek način obvladujejo v okviru izbranega osebnega zdravnika. Dejansko so osebni zdravniki zdaj tisti, ki poudarjajo pomembnost, da pacient obvestilo svojega delodajalca, da ne prihaja do prenosa okužb."

"Včasih je tudi polovica brisov iz podjetij"

Podjetja se odločajo za odvzem brisov zaposlenih v svojem podjetju. "Včasih je v kakšnem dnevu tudi polovica brisov zaposlenih iz podjetij, posamezniki se obračajo na izbrane zdravnike."

V sredo v ZD Krško vzeli 28 brisov, 10 pozitivnih

V Zdravstvenem domu Krško so v sredo, 18. novembra, opravili 28 brisov. "Sinoči je bilo 10 pozitivnih, kar znaša 35,7% pozitivnih brisov, vzetih samo v Zdravstvenem domu Krško, brez koncesionarjev," dodaja direktorica.

Prenosi v okviru delovnih kolektivov, pa tudi druženja

"Mnenja sem, da še nismo v pojemanju epidemije v teh naših koncih"

Ob tem opozarja na pomembnost, "da smo dosleni pri vseh ukrepih. Mnenja sem, da še nismo v pojemanju epidemije v teh naših koncih." V sredo so imeli v občini Krško 135 aktivnih potrjenih primerov, tako visoko je bilo nazadnje 2. novembra. "Po moje je največ prenosa v okviru delovnih kolektivov in po pogovorih z zdravniki ti opažajo, pacienti pa priznavajo, da so bila tudi kakšna druženja v okviru ožjih ali širših družinskih krogov. Tudi tam se te okužbe prenašajo," dodaja direktorica Zdravstvenega doma Krško.

"Verjetno je še prezgodaj, da se ob doslednem držanju pokažejo trenutni ukrepi in zapore"

In zakaj se število potrjenih ter s tem epidemija ne umirja? "Verjetno je še prezgodaj, da se ob doslednem držanju pokažejo trenutni ukrepi in zapore. Rezultati bi se mogoče poznali šele po 10 do 14 dnevih. Zaenkrat mislim, da je še prezgodaj govoriti o nekem umirjanju."

(bš)

koronavirus
krško
video

Pridružite se nam

Zadnje novice