Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
15.05.2020
09:55
Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica
Grafika: ePosavje.com
Direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič poudarja, da epidemije še ni konec. Kljub sproščanju ukrepov je pomembno, da samozaščitnega ravnanja ne opustimo.

"Epidemije še ni konec"

Dosledna osebna higiena temelj preventivnega ravnanja preprečevanja širjenja okužb

SEVNICA Dosledna osebna higiena je temelj preventivnega ravnanja za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19. Zato direktorica zdravstvenega doma v svojem sporočilu občanom podrobno opisuje elemente osebne higiene in preventivnega ravnanja. "Nov življenjski slog nam je prinesel, da imamo vsi v svoji bližini razkužilo v steklenički, v obliki robčkov ali imamo pri sebi zaščitne rokavice," ob tem pove Vladimira Tomšič.

Pomembna je tudi zaščita oči

Prav tako je pomembna zaščita oči. "Ta medicinsko tehnični pripomoček nekaterim daje trajno zaščito in zdaj, ko se začenjajo topli meseci, bodo sončna očala istočasno predstavljala zaščito pred okužbo in pred sončni žarki," še dodaja direktorica.

Uporaba maske je v zaprtih prostorih še vedno obvezna

V zaprtih javnih prostorih je še vedno obvezna uporaba maske. "Maska naj bi bila takšna, da naj ustreza trem slojem. Tri sloje lahko izdelamo tudi doma. Maska naj ustreza za vsakdanjo zaščito pred aerosoli," še dodaja direktorica in v primeru potrebne dodatne zaščite, predlagajo tudi uporabo vizirjev.

(eP)

sevnica
zdravstveni dom sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja