Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
06.04.2020
12:09
Pišece, šolarji, april 2020
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Na OŠ Maksa Pleteršnika so učitelji razredne stopnje (Katja, Romana in Matjaž) pripravili tri zanimive dneve dejavnosti na daljavo za učence od 1. do 5. razreda.

Dnevi dejavnosti na daljavo zanimiv izziv za pišeške učence

PIŠECE V sklopu kulturnega dneva so si učenci ogledali risanko Shrek, nato pa pisno in likovno ustvarjali na temo pravljic in pravljičnih junakov (risbica, lutka, izdelek iz gline …). V sklopu športnega dneva so se po ogrevanju s pomočjo youtube posnetka odpravili v okolico hiše, gozda, si pripravili poligon (poudarek na plezanju, poskokih, premagovanju ovir, kotaljenju …), za konec pa izdelali igro Kača in jo odigrali s svojimi domačimi. Naravoslovni dan pa je bil namenjen gozdu, bontonu v njem, spoznavanju gozdnih živali, drevja. Ko je bila teorija osvojena, so se učenci s pomočjo staršev (ali pa čisto sami) lotili izdelave bivaka, risbic v naravi (uporaba vejic, kamenčkov, listja, maha …), za zaključek pa so nabrali še tri cvetlice/manjše rastline in izdelali herbarij.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece)

Da so uživali, nam ni treba posebej poudarjati, več povedo fotografije. Predvsem pa smo zelo veseli, da živimo na vasi, blizu gozda, Gabernice, zato lahko vse proste dneve preživimo na svežem zraku. Hkrati pa se moramo zahvaliti našim učiteljem in gospe ravnateljici Nuški Ogorevc, ki za nas pripravljajo zelo zanimive izzive. Veliko sonca in pozitivne energije pošiljamo tudi ostalim učencem naše občine.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

šole v posavju
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam