Skip to main content
V Posavju 3.7° C Petek, 9. december 2022
11.04.2019
18:57
Foto: arhiv ePosavje
V Slovenski vojski bodo obiskovalcem tudi letos odprli svoja vrata. V nadaljevanju novice objavljamo datume odprtih vrat slovenskih vojašnic od maja do septembra.

Od maja do septembra

V Cerkljah v nedeljo, 2. junija

Med 10. majem in 14. septembrom bodo tako odprli vrata 16 slovenskih vojašnic in objektov. Začeli bodo 10. maja v Vipavi in končali 14. septembra v Kočevski Reki.

Jadranski udar V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki bodo svoje delovanje obiskovalcem predstavili v sklopu vojaške vaje Jadranski udar, ko bodo vrata odprli v nedeljo, 2. junija.

Dinamične predstavitve Enote Slovenske vojske se bodo na dnevnih odprtih vrat predstavili z dinamičnimi predstavitvami, na tehničnih zborih pa bodo predstavili opremo in oborožitev, obiskovalci se bodo lahko popeljali z bojnimi vozili, za popestritev pa bodo poskrbeli pripadniki veteranskih organizacij, Zveze slovenskih častnikov, tabornikov, raševalci, Gasilci, Civilna zaščita, Policija in mnogi drugi.

Naslednji torek podpis Dodatka št. 2 o sodelovanju med Občino Brežice in MORS

In ko smo že v brežiški občini ter Slovenski vojski, naslednji torek bosta župan Občine Brežice Ivan Molan in minister za obrambo Karl Erjavec v Brežicah podpisala Dodatek št. 2 k Dogovoru o medsebojnem sodelovanju v zvezi s projektom posodobitve vojaškega letališča Cerklje ob Krki

(bš)

brežice

Pridružite se nam