Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
16.04.2020
14:26
Avtocesta Zaloke
Foto: arhiv ePosavje
Vlada je na sredini dopisni seji podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj do 17. junija ter podaljšala veljavnost prometnih dovoljenj in prepoved izvajanja tehničnih pregledov.

Podaljšanje veljavnosti vozniških dovoljenj

Prepoved delovanja avtošol podaljšana do 17. maja

Vlada je z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil v Republiki Sloveniji se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 začasno prepovedala opravljanje nekaterih dejavnosti s področja voznikov in vozil, kot so šole vožnje, pooblaščene organizacije, izvajalci zdravstvene dejavnosti. Prepoved opravljanja dejavnosti velja do 17. maja 2020.

Podaljšanje veljavnosti izkaznic o vozniških kvalifikacijah

Z odlokom se je podaljšala tudi veljavnost vozniških dovoljenj in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, in sicer se veljavnost vozniških dovoljenj, ki zaradi prepovedi potečejo od 18. marca 2020 do 17. maja 20020, podaljša do 17. junija 2020, veljavnost izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki zaradi prepovedi potečejo od 21. marca 2020 do 17. maja 2020, pa se podaljša do 17. junija 2020. Podaljšanje ADR certifikatov o usposobljenosti voznika se s tem odlokom ne ureja, saj se je njihovo podaljšanje uredilo v Večstranskem sporazumu M324, ki ga je Ministrstvo za infrastrukturo kot pristojni organ za ADR v Republiki Sloveniji podpisalo 20. marca 2020, odlok prične veljati 16. aprila 2020.

Podaljšana veljavnost prometnih dovoljenj

Prepoved izvajanja tehničnih pregledov

Prav tako so izdali Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Z Odlokom o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji so zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 začasno do 16. aprila 2020 prepovedali izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo tahografskih delavnic. Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil in ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga, ki jim zaradi prepovedi veljavnost poteče od 17. marca 2020 do 16. aprila 2020, se je z odlokom podaljšala do 16. maja 2020.

Prometna dovoljenja po novem veljajo do 17. junija

Z novim odlokom se začasna prepoved izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji podaljšuje do 17. maja 2020, prav tako pa se do 17. junija 2020 podaljšuje veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja