Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
18.01.2022
12:07
Usposabljanje helikopterskih posadk
Foto: arhiv ePosavje
Do četrtka bo v Sloveniji potekalo usposabljanje slovenskih in ameriških pilotov helikopterjev in letal Pilatus PC-9M. Usposabljanje bo potekalo tudi v nočnem času, so sporočili iz Slovenske vojske.

Usposabljanje pilotov helikopterjev in letal

BREŽICE Iz Slovenske vojske so sporočili, da bo od torka do četrka, 18. do 20. januarja, na območju Suhe krajine in na letališču Cerklje ob Krki potekalo usposabljanje pilotov 15. polka vojaškega letalstva in 31. lovskega polka iz Aviana.

"Taktični postopki reševanja izoliranega osebja"

In v katerih postopkih se bodo urili pripradniki? Posadke helikopterjev Cougar AS AL 532 in HH-60 ter piloti letal Pilatus PC-9M bodo preizkusili taktične postopke reševanja izoliranega osebja.

Helikopterji bodo pristajali tudi izven letališča

Skupno usposabljanje bo potekalo do trikrat dnevno, helikopterje in letala boste lahko slišali tudi v nočnem času. Ob tem bodo posadke helikopterjev preizkusile tudi izvenletališko pristajanje na predhodno določenih območjih. Pri načrtovanju vaje so predvideli skupno letenje do dveh letal in treh helikopterjev.

Piloti se bodo izogiblai nizkemu letenju nad večjimi naselji

Pri usposabljanju bodo upoštevali zakonska določila in ostale predpise, ki urejajo letenje z vojaškimi letalniki. V Slovenski vojski napovedujejo, da se bodo piloti med izvajanjem aktivnosti v največji možni meri izogibali nizkemu letenju nad večjimi naselji. Kakor še dodajajo, skupno usposabljanje letalskih posadk omogoča izmenjavo znanj in izkušenj med letalstvi zavezništva ter optimalno uporabo sredstev. 

(eP)

slovenska vojska
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi