Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
29.03.2021
11:37
Pilatus PC-9
Foto: arhiv ePosavje
V Sloveniji bo od ponedeljka do petka potekalo usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja za kontrolorje združenih ognjev.

Usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev

V Sloveniji Od ponedeljka do petka

SEVNICA Med 15. marcem in 23. aprilom v Centru kontrolorjev združenih ognjev v vojanišnici Jerneja Molana poteka šesttedenski tečaj, na katerem sodelujejo pripadniki oboroženih sil iz sedmih partnerskih in zavezniških držav ter Slovenske vojske.

Na območu Mirnske doline od ponedeljka do četrtka

V tem tednu bodo usposabljanje preselili na teren, tudi na območju Mirnske doline, kjer bodo usposabljanje podpirali piloti letal Pilatus PC-9. Tako boste lahko letala tam videli ponedeljek med 9. in 14. uro, v torek in sredo med 16. in 18. uro te v četrtek, 1. aprila, med 19.30 in 22.30 uro.

Aktivnosti tudi v Postojni

V tem tednu bodo aktivnosti potekale tudi na osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna, kjer bodo sodelovali piloti helikopterja Bell 412 in Cougar AS AL 532 ter letala Pilatus PC-9 in zavezniška F-16.

Tečaj usposabljanja kontrolorjev združenih ognjev (JTAC)

Šesttedenski tečaj usposabljanja kontrolorjev združenih ognjev je sestavljen iz teoretičnega dela, v katerem bodo slušatelji pridobili znanje za opravljanje nalog kontrolorja, v praktičnem delu na terenu pa bodo pridobljeno znanje preverili z navajanjem letalnikov Slovenske vojske in zavezništva ter drugih oborožitvenih sistemov. "Tečaj vključuje tudi usposabljanje na novem taktičnem simulatorju, na katerem slušatelji opravljajo naloge po zahtevnejših in kompleksnejših scenarijih," so še sporočili iz Slovenske vojske.

(eP)

slovenska vojska
krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja