Skip to main content
V Posavju 20.1° C Sobota, 25. junij 2022
05.12.2020
10:46
DSO Krško, december 2020
Foto: ePosavje.com
V Domu starejših občanov Krško je sobota sedemnajsti dan, odkar se je v domu začela širiti okužba z virusom SARS-CoV-2, do sedaj so imeli okuženih 115 stanovalcev.

"Veseli smo, da je 16 stanovalcev že ozdravljenih"

9 stanovalcev je v bolnišnici

KRŠKO Od pojava prve okužbe do petka, 5. decembra, so v Domu starejših občanov potrdili okužbe pri 115 stanovalcev. "Veseli smo, da je 16 stanovalcev že ozdravljenih in se bodo v ponedeljek vrnili v običajno življenje. 9 naših stanovalcev je bolnici, nekateri nas kličejo po telefonu in povedo, da so dobro. Žal se je v tem času od nas za vedno poslovilo šest naših stanovalcev. Vsem njihovim svojcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje," je ob tem zapisala direktorica doma Nuša Masnik.

Videoklici po novem tudi v rdeči coni, ne samo v sivi

"Šest stanovalcev se je od nas žal poslovilo"

Večina stanovalcev v domu se, tako direktorica, počuti dobro. "Vsi, ki so potrebovali bolnišnično oskrbo so bili premeščeni v brežiško bolnišnico. Zadnje dni imamo možnost video klica poleg v sivi coni tudi v rdeči coni in tako se lahko sami prepričate, kako so vaši najdražji. Prijazna Tina bo tudi čez vikend s tablico pri stanovalcih ter tako stanovalcem in vam krajšala čas," dodajajo.

Dom starejših občanov Krško, december 2020

V domu upajo, da se je širitev okužbe umirila

V Domu starejših občanov Krško tudi upajo, da se je prenos in širitev okužbe umiril ter da bodo kljub vsemu začutili praznično vzdušje decembra.

Pričakujejo Miklavža, potiho pa tudi obiske

"Smo v pričakovanju Miklavža in v nedeljo vam javimo, ali se nas je spomnil. V naslednjem tednu bomo kljub vsemu okrasili drevesa v našem parku, saj dokler traje okužba, v prostorih doma ne smemo imeti dekoracije. Prav tako vam sporočam, da bomo kmalu odprli vrata za obiske. O načinu in času obiskov vas bomo obvestili takoj, ko dobimo vsa potrebna navodila iz NIJZ," dodajajo v sporočilu.

(bš)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja