Skip to main content
V Posavju -4.6° C Sreda, 8. februar 2023
15.12.2020
11:57
Občina Krško se je v času epidemije odločila za povišanje letošnjih sredstev RK OZ Krško v višini 5.000 evrov.

Občina Krško povečala sredstva za delo Rdečega križa Krško

KRŠKOObčina Krško vsako leto sofinancira delovanje Območnega združenja Rdečega križa v Krškem. "V času epidemije se je tudi obseg dela Rdečega križa OZ Krško povečal, posledično je tudi poraba denarnih sredstev za pomoč ranljivim skupinam prebivalcev občine Krško vedno večja. Zato se je Občina Krško odločila za povišanje letošnjih sredstev RK OZ Krško v višini 5.000 evrov. Aneks k osnovni pogodbi sta včeraj podpisala župan občine Krško mag. Miran Stanko in sekretarka Rdečega križa OZ Krško Mojca Vizler," so sporočili z Občine Krško.

Od prvega vala do danes pomagali 560 občanom

Vse od prvega vala epidemije do danes so na Rdečem križu Območnem združenju Krško po besedah sekretarke Mojce Vizler pomagali 560 občanom, ves čas delajo štirje prostovoljci in dva zaposlena, po potrebi jim na pomoč priskočijo še dodatni prostovoljci krajevnih organizacij in ekipa prve pomoči, skupno 35 prostovoljcev.

Po potrebi na pomoč priskočijo še dodatni prostovoljci

"Večinoma pomoč potrebujejo starejši občani, ki živijo sami, kronični bolniki, pa tudi občani, ki zaradi omejitev stikov ne morejo več skrbeti za sosede ali znance. Prostovoljci jim pomagajo predvsem z dostavo živil ali zdravil in drugo. Župan se je ob tem zahvalil vsem prostovoljcem za njihovo nesebično pomoč," dodajajo na Občini Krško.

(eP)

krško
rdeči križ slovenije
koronavirus

Pridružite se nam