Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
25.02.2022
19:28
Vojaški most čez Savo v Krškem
Foto: arhiv ePosavje
Dogovor za obnovo vojaškega mostu čez Savo v Krškem je usklajen, a do podpisa zaenkrat še niso prišlo, odgovarjajo na Mestni občini Krško. Nekdanji most, po katerem je tekel kerozin, želijo obnoviti.

Dogovor usklajen, a do podpisali ga še niso

KRŠKO V Krškem lahko z levega na desni breg reke Save pridete prek treh mostov, po katerih poteka cestni promet. Že nekaj časa si pod Sremičem prizadevajo, da bi pešcem omogočili prehod prek nekdanjega vojaškega mostu pod obvoznico na levem bregu in pri teniških igriščih na desnem bregu. Na Mestni občini Krško pravijo, da so se z Ministrstvom za obrambo dogovarjali za pogoje obnove mostu in da je dogovor usklajen, a do podpisa pod njega še ni prišlo.

Svetnik je predlagal, da bi se lahko po njem peljali rešilci

Tako so svetniku Matjažu Gomilšku odgovorili, "da je namen obnove mostu odprtje le-tega za civilne potrebe, za pešce in kolesarje, brez uporabe za vojaške namene. Predlog, da bi most omogočal tudi uporabo za intervencijska vozila, gasilce ali reševalce, bi pomenil povsem drugačne koristne obtežbe, veliko zahtevnejše statične pogoje, v bistvu to pomeni obtežbe, kot če bi gradili most za vozila, ne pa za pešce in kolesarje." In to bi občutno tudi podražilo gradnjo. Na občini mu še odgovarjajo, "bi bilo vsekakor smiselno omogočiti dostop z intervencijskimi vozili do mostu na obeh straneh, kar bo pomenilo minimalni zastoj pri kakršnemkoli reševanju na mostu samem."

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja