Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
21.04.2022
12:43
Obvoznica Brežice
Grafika: ePosavje.com
Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo išče pripravljalca projektne dokumentacije IZP, DGD in PZI novogradnje dela vzhodne obvoznice Brežice v skupni dolžini dobrega kilometra in pol.

Obvoznica Brežice, odsek pri Intermarketu

BREŽICE V javnem naročilu so zapisali, da iščejo izdelovalca projektne dokumentacije IZP, DGD in PZI novogradnje dela vzhodne obvoznice Brežice v skupni dolžini cca 1.550 metrov za odsek pri Intermarketu. Ponudbe zbirajo do 31. maja letos, trajanje naročila pa so ocenili na 300 dni. "Cena ni edino merilo za oddajo naročila in vsa merila so navedena le v razpisni dokumentaciji," dodajajo.

Pet rešitev

V projektni nalogi so na območju bodoče obvoznice Brežice od Intermarketa proti novem mostu čez Savo na Čatežu predvideli pet rešitev - prva je novogradnja dela vzhodne obvoznice od novega krožišča pri Intermarketu pred nadvoza čez železnico do križišča z "Brezinsko obvoznico".

Tudi preureditev železniškega prehoda v Brezini

Druga rešitev je ureditev poti od obstoječega krožišča pri bencinski črpalki do Intermarketa, tretja rešitev je preureditev železniškega prehoda v Brezini le za pešce in kolesarje. Kot četrto rešitev predvidevajo ukinitev nivojskega železniškega prehoda Curnovec, v peto pa ponujajo preureditev nivojskega železniškega prehoda Brežice-uvoz-Brezina.

brežice
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja